szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2013.04.21.  
1386 alkalommal olvasva
Új részleggel gazdagodtak az autisták Képgaléria

A mozgáskorlátozottak Békés megyei Egyesülete autizmussal élő gyermekek ellátását segítő részleggel bővült. Az intézmény új egységét Vantara Gyula, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere adta át 2013. április 4-én délelőtt.

Az új csoportban a gyermekeknek közösségi asztaluk, és külön saját kis asztaluk is van. A korai fejlesztésben és fejlesztő felkészítésben, a kognitív fejlesztés is struktúrált feladatvégzéssel történik. Nagy hangsúlyt kap a szociális és kommunikációs fejlesztés, amely a nappali intézményben és fejlesztő iskolában a mindennapos tevékenységek során valósul meg.

„Úgy gondolom, hogy ha valaki autista az nem azt jelenti, hogy beteg, hanem azt, hogy más, mint mi vagyunk. Másmilyen perspektívából látja a világot, másképpen értelmezi a hangokat, másképpen reagál az érintésre. A saját világukban élnek, ahova nehéz bekopogtatni, nehéz belépni, de ha közel kerülünk hozzájuk, akkor tapasztaljuk, hogy életük ugyanolyan értékes, értelmes, mint a miénk” – mondta Vantara Gyula.

A nyugodt speciális ellátást segítő részleg kialakítása jelentős előrelépést jelent a fejlesztő iskolába járó autizmussal élő gyermekek számára.

2013_autista_reszleg_01.jpg
2013_autista_reszleg_02.jpg
2013_autista_reszleg_03.jpg
2013_autista_reszleg_04.jpg
2013_autista_reszleg_05.jpg


2018.02.13.
67 alkalommal olvasva