szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2013.05.03.  
2595 alkalommal olvasva
Kedves Ballagó Diákok!

Talán még bele sem gondoltatok, ám elérkezett a pillanat, hogy búcsút intsetek a középiskolának. Többévnyi megszokott környezetet hagytok most magatok mögött. Néha azt kívántátok: bárcsak vége lenne már az egésznek, elegem van a suliból! Kívánságotok – ha csak egy pillanatra is - valóra vált.

Az utolsó hetekben viszont inkább azt éreztétek: mi lesz velem, hova tovább? A jövő kapuja most nyílik meg előttetek. A lehetőségek tárháza végtelen. Azonban vár még a nagy próbatétel, az érettségi. Aggodalomra semmi ok. Az érettségi vizsga feleannyira sem nehéz, mint amekkora félelemmel tekintetek rá. Aki éveken át, rendszeresen tanult, annak minden bizonnyal nem fog gondot okozni ez a nagyobb lélegzetű dolgozat.

Az élet egy hosszú folyamat: nem kell, s nem is lehet 18-20 évesen minden elképzelt tervet, vágyat megvalósítani. A változás, a megújulás végigkíséri mindennapjaitokat, ez magában rejti a sors egyes állomásain történő helyes út kiválasztásának felelősségét is. Ebben a választásban egy érett felnőttnek már senki sem segíthet, ez a felnőtté válás egyik átruházhatatlan terhe. Itt már csak magatokra számíthattok, hiszen a mindenkori döntés a Ti kezetekben lesz, más csak tanácsot adhat, de nem határozhat helyettetek.

A felkészülést elősegítheti az is, hogy az iskola az életre nevelt. Megpróbáltatások elé állított, ugyanakkor sok szép pillanattal is megajándékozott benneteket a középiskola: diákprogramok, bulik, barátok, szerelmek. Pár éve még játszi könnyedséggel szerveztétek meg a Garabonciás Napokat. Az esztendők múlásával már a valóságban, felelős gondolkodással felvértezve dolgozhattok együttesen Békés megye, vagy akár egész Magyarország fejlesztéséért is az itt élők, a gyerekeitek jövőjéért!

Békéscsaba és a környező települések visszavárnak Titeket, ne feledjétek! Kívánunk minden kedves végzős és éretté váló fiatalnak jó egészséget és sikeres érettségi vizsgát, illetve a tervezett jövőtök eléréséhez sikeres továbbtanulást, munkavállalást!

Vantara Gyula
polgármester


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.062seconds