szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2013.05.08.  
1295 alkalommal olvasva
Tűzoltó relikvia kiállítás nyílt a Csabagyöngyében 

Flórián nap alkalmából tűzoltó relikviákból nyílt kiállítás Békéscsabán. A tűzoltók munkájához kapcsolódó tárgyakat, dokumentumokat bemutató tárlatot Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere nyitotta meg.

Herczeg Tamás a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgató-helyettese köszöntőjében elmondta, nagy öröm, hogy az idén az épület aulájában kaptak helyet a relikviák.
Kiss András tűzoltó ezredes arról szólt, hogy a tablók és a különböző tárgyi emlékek állandó helyükön, a békéscsabai Tűzoltó múzeumban is megtekinthetők. A békéscsabai katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője elárulta, sok-sok emlék elveszett a világháborúk után, de a megmaradtakat gondosan őrzik. Nem egyet a tűzoltók újítottak fel, megmentve és tanulságul téve az utókornak.

„Ez a kiállítás is mutatja, hogy a tűzoltók önzetlen szolgálatát száz évvel ezelőtt is tisztelet és megbecsülés övezte. Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestereként az egész város nevében köszönöm önzetlen, veszélyekkel teli, eredményes munkájukat” - mondta megnyitó beszédében Vantara Gyula.


2018.02.13.
67 alkalommal olvasva