szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2013.07.09.  
1202 alkalommal olvasva
570 millió forint önerő támogatás Békéscsabának

2013. június 26-i adatok szerint, eddig 570 millió forint önerő támogatást ítéltek meg Békéscsabának az arra jogosult projektek után. A megítélt 570 millió forint támogatásból 482 millió forint már meg is érkezett az önkormányzathoz.

Ezen belül, Békéscsaba Megyei Jogú Város szennyvíztisztítása és csatornázásának fejlesztése 270 millió forintot, az Agóra program keretében a Csabagyöngye Kulturális Központ építésére 51 millió forintot, a Békéscsaba belváros rehabilitáció I. ütem fejlesztéseire 197 millió forintot ítéltek meg. A Szabó Pál téri Általános Iskola épületgépészeti fejlesztésére 19 millió forint, a Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium energetikai korszerűsítésére 16 millió forint, a Belvárosi és Pásztor utcai bölcsőde fejlesztésére és férőhelybővítésére 2,7 millió forint, az Árpád sor, Derkovits sor, József Attila utca, Luther utca belterületi önkormányzati utak fejlesztésére 14 millió forint önerő támogatást kapott a város. A megítélt 570 millió forint támogatásból 482 millió forintot már lehívott az önkormányzat.

Az EU önerő alap az európai uniós forrásból megvalósuló fejlesztésekhez szükséges önrész kifizetéséhez nyújt támogatást a helyi önkormányzatok, illetve társulásaik számára. Az EU önerő alap a mindenkori éves költségvetési törvényben kerül elkülönítésre, és az önkormányzatoknak pályázati úton igényelhetik.


2018.02.13.
67 alkalommal olvasva