szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2013.09.02.  
2889 alkalommal olvasva
Thék Endre aranyérme Békéscsaba és Orosháza közös szerzeménye Képgaléria

Egymillió forint értékű éremmel gazdagodott a Munkácsy Mihály Múzeum Orosháza önkormányzatával összefogva. 2013 júliusában vásárolták Thék Endre, orosházi származású egykori bútorgyárosnak 55 milliméter átmérőjű, 988 ezrelékes aranytartalmú, 72 gramm súlyú aranyérmét. Az aranyérmet, egy tájékoztató keretében csütörtökön délelőtt mutatták be a múzeumban.

A múzeum Zöld szalonjában Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere, dr. Dancsó József, Orosháza polgármestere, Medgyesi Pál, a múzeum megbízott igazgatóhelyettese és Kocsor János történész tartott sajtótájékoztatót.

„Thék Endre aranyérmének a múzeumhoz kerülése az összefogás, közös erőfeszítés eredménye, amely mutatja, hogy a céljainkért együttesen fellépve tudunk sikeresek lenni. Az érem a hajdani Békés megyei iparosmester munkájának elismerése, egyben bizonyíték arra, hogy érdemes itt élni és dolgozni, ez a föld is terem elismert, tehetséges embereket. Thék Endre fiatalkorában külföldre ment, de nem meggazdagodni, hanem azért, hogy eltanulja a mesterség minden fogását. Miután hazajött korszerű bútorgyárat alapított. Az innovációra és a minőségre helyezte a hangsúlyt. Élete, üzleti sikerei ma is példaként áll előttünk" – fogalmazott Vantara Gyula polgármester.

Medgyesi Pál elmondta, a múzeum kiemelt feladatának tekinti a Békéscsabához és Békés megyéhez kötődő tárgyi és szellemi emlékek gyűjtését. Jó érzéssel tölti el, hogy számos ott látható darabot hasonló összefogásnak köszönhetően tekinthet meg a közönség. Thék Endre aranyérmét augusztusban és szeptemberben a Munkácsy Mihály Múzeum előterében, azután az orosházi Szántó Kovács János Múzeumban láthatják majd az érdeklődők.

forrás: Csabai Mérleg

2013_Thek_Endre_aranyerme_01.jpg


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3630 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.071seconds