Épített örökségek és kulturális hagyatékok megóvása
Épített örökségek és kulturális hagyatékok megóvása
szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2013.09.03.  
2788 alkalommal olvasva
A Magyar Dal Napja zárja a Csabai Nyarat Képgaléria

A Hagyományok Tere rendezvénnyel, a Magyar Dal Fővárosa napjával fejeződik be szeptember 8-án az idei Csabai Nyár programsorozat. Az eseményekről, az eddigi tapasztalatokról augusztus 30-án a városháza dísztermében tartottak sajtótájékoztatót.
 
Elöljáróban Vantara Gyula arra emlékeztetett, hogy városunk megújult főterén idén nyáron, június közepétől szeptember elejéig mintegy 120 program várta, illetve várja a csabaiakat és a hozzánk ellátogató vendégeket. A kísérleti jelleggel összeállított, Csabai Nyár nevet viselő rendezvény-sorozat beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A közönség a neves művészeket épp olyan lelkesen fogadta, mint az egyébként kevés fellépési lehetőséget kapó, helyi együtteseket, előadókat. Esténként 4-500 ember vett látogatott ki az előre meghirdetett műsorokra, de például az augusztus 20-ai István, a király rockoperát a becslések szerint több mint 15 ezren nézték végig a főtéren.

"Köszönet illeti a kulturális tanácsot, s mindazokat, akik a programok összeállításában, lebonyolításában közreműködtek. Ilyen, élettel teli lehetett főterünk fénykorában 100 évvel ezelőtt, és jó volt látni, hogy a csabaiak most ismét birtokba vették a megszépült Szent István teret. Ez mindenképpen a közös munka, az összefogás eredménye" – hallhattuk városunk polgármesterétől.

A következőkben a szervezők nevében Hartmann-né Fekete Boglárka az elkövetkezendő hétvége programjaihoz csinált kedvet. Mint megtudtuk, már elindult a Hagyományok Tere on-line játék értékes nyereményekért a bekescsaba.hu és a csabapark.com weboldalakon, valamint a Facebook-on.

Mint megtudtuk, a Hagyományok Tere – Csabai Nyárzáró Gasztronómiai Fesztivál minden programja ingyenes, sőt szombaton és vasárnap a parkolás, a Belvárosi Parkolóház is díjtalanul üzemel. Kolbászkóstolásra is lehetőség lesz, de helyi ételkülönlegességek is rendkívül kedvező áron beszerezhetők.

A gazdag programkínálatból ki-ki érdeklődése szerint válogathat. Itt lesz Hevesi Tamás, Varga Viktor, a Black-Out, az Egy Másik zenekar, a Dirty Slippers. Pénteken este a Békés Megyei Szimfonikus Zenekarral operett gálát rendeznek, szombaton pedig neves előadók közreműködésével élvezhetjük a VI.Csabai Blueskert Fesztivált.

forrás: Csabai Mérleg

2013_mdn_sajttaj_01.jpg
2013_mdn_sajttaj_02.jpg
2013_mdn_sajttaj_03.jpg


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3629 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.05seconds