szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2013.09.13.  
3188 alkalommal olvasva
Épül a CsabaPark Képgaléria

Mai újságok, aprópénz, a Csabai kolbász receptje és a polgármester beszéde – ezeket helyezték el abban az időkapszulában, melyet szerdán raktak a földbe a CsabaPark építkezésének helyszínén. A rendezvényközpontban minden a Csabai kolbászról szól majd.

Szerdán délután a Gyulai út melletti területen rakta le Vantara Gyula polgármester és Hanó Miklós alpolgármester a CsabaPark alapkövét, majd a program a Csabagyöngye Kulturális Központban folytatódott.
- Békéscsaba városvezetése kiemelt hangsúlyt fektet értékeink védelmére, gondozására. Ennek az értékvédő stratégiának szellemében valósult meg több beruházás, projekt is, a következő állomás pedig ezen az úton haladva a CsabaPark – kezdte ünnepi beszédét Vantara Gyula, majd azt is elárulta, hogy kedden, a Jókai színház Thália Színház beli vendégszereplése előtt a közönséget Csabai kolbásszal kínálták, s bizony nem csak az előadás, de a remek húskészítmény is óriási sikert aratott. Az emberek sorban álltak érte, dicsérték, és érdeklődtek, hol lehet megvásárolni.

- Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Csabai kolbászt mindenki ismeri. A legjobban ismert magyar márkák egyike. Egy olyan érték, melyet védenünk, ápolnunk, gondoznunk kell. Ezért volt helyes döntés a CsabaPark beruházás elindítása – hallhattuk a polgármestertől, aki azzal zárta gondolatait:

- Legyen ez a park a gasztronómiai hagyományaink őrzője akkor is, amikor több évtized múlva unokáink feladata lesz már az értékek védelmi.

Hanó Miklós alpolgármester igazi szívügye a CsabaPark projekt és a kolbász népszerűsítése. Beszédében azt hangsúlyozta, hogy a hosszú távú cél az élelmiszeripar fellendítése lehet, ehhez segíthet hozzá a CsabaPark is, mely turistákat vonz Békéscsabára, bemutatja a jó alapanyagokból készült helyi finomságot, annak készítését.

- Szép környezetben, a parkerdőben épülhet a kolbászfalu, ezért köszönet elődeinknek, akik az erdő telepítése mellett döntöttek. A CsabaPark pedig reményeink szerint már a jövő nemzedékének is sok lehetőséget ad, büszkék lesznek majd minderre, amit most teremtünk – mondta Hanó Miklós.

Koreck Ferenc, a Strabag-MML Kft. területi igazgatója a kivitelezők nevében szólt. Mint megtudtuk, az építkezés során 12 ezer köbméter földet mozgatnak meg, 1500 köbméter betont, 40 tonna betonacélt építenek be és leraknak 5 ezer négyzetméter térburkolatot.

A beruházás összértéke bruttó 1.3 milliárd forint, amelyből az Európai Unió és Magyarország Kormánya által biztosított támogatás mértéke 97 százalék. A projekt keretében kolbászudvar-látogatóközpontot, rendezvénycsarnokot, tematikus játszóparkot, sétautakat, pihenőhelyeket, kiegészítő attrakciókat alakítanak ki, amely szolgáltatásaival egyedülálló módon gazdagítja majd a térség turisztikai kínálatát.

A rendezvénycsarnok területén elkészültek az alaptestek és az talpgerendák. Beépítették a főtartók acél fogadószerkezeteit, leszállították a rétegelt, ragasztott fatartókat, illetve a végleges felületképzés is elkészült a favédelemmel együtt. Jelenleg az acélszerelvények a főtartókba történő leépítése, valamint a rendezvénycsarnok szociális létesítményeinek vasbeton szerkezet kiépítése zajlik, illetve ennek kőműves munkálatait végzik a kivitelezők. A kolbászudvar látogatóközpont alapozási munkálatai befejeződtek, elkészültek a talpgerendák, valamint megtörtént a talaj feltöltése is. Beépítették továbbá a gépészeti alapvezetékeket, a közműveket, illetve megtörtént a csövezési munkálatok komplett kivitelezése is. A Gyulai úti parkolók szerkezete a szegélyezéssel együtt elkészült, jelenleg folynak az útburkolatok építési munkái. A bekötőútnál szintén megvalósultak az út szerkezeti és szegélyezési munkálatai. A kivitelezést várhatóan 2014. július 7-éig fejezik be.

forrás: Csabai Mérleg

2013_CsabaPark_alapkoletetel_01.jpg
2013_CsabaPark_alapkoletetel_02.jpg
2013_CsabaPark_alapkoletetel_03.jpg
2013_CsabaPark_alapkoletetel_04.jpg
2013_CsabaPark_alapkoletetel_05.jpg
2013_CsabaPark_alapkoletetel_06.jpg


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3630 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.068seconds