szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.03.02.  
2395 alkalommal olvasva
Békéscsaba az Utazás 2010 Kiállításon

Az idén 33. alkalommal nyitja meg kapuit március 5. és 7. között Budapesten a legnagyobb belföldi idegenforgalmi vásár, az Utazás 2010 Kiállítás. Békéscsaba a Csabai Kolbászfesztivál már jól ismert és közkedvelt szlovák népi „podsztyenás” házával és a csabai vastagkolbászokból álló kerítéssel jelenik meg a budapesti vásáron. A város nagyon büszke erre a rendezvényre, hiszen a kolbászfesztivál a magyarországi fesztiválok közül egyedüliként kapta meg a kiváló minősítésű gasztronómiai fesztivál címet. Emellett azonban más értékekre és nevezetességekre is igyekszik felhívni a város a figyelmet. Ha kíváncsi a jövő 3 dimenziós technológiájára, az Utazás Kiállítás békéscsabai standján saját szemével tesztelheti az iPONT fejlesztéseit, az innovációs díjnyertes, szemüvegnélküli 3 dimenziós TV tartalmakat és megoldásokat.

Programjai és látnivalói népszerűsítésére a város ebben az évben a Békéscsabai Turisztikai Egyesület tagjaival összefogva a helyi szolgáltatásokat, kínálatot összefogó programcsomagokat jelentet meg. Emellett természetesen lesznek a kiállításon a megyeszékhelyet és környékét bemutató kiadványok is, melyekben a térség látnivalóit, nevezetességeit mutatják be az érdeklődőknek.

A szervezők igazi vendégváró programokkal készülnek a budapesti rendezvényre. Az attrakciók a kolbász témakörére épülnek: lesz interaktív kolbászgyúrás a standon és az „A” pavilon színpadán a Kolbász Klub Egyesület tagjaival, Csabai kolbász, illetve Csabagyöngye borok kóstoltatása, Kádár Ferenc régi városfotói, Farkas Gábor népi kerámiái, kvízjáték értékes nyereményekért, játszóház Ujj Évával és a hagyományosnak számító kolbászárverés az idén már Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezető közreműködésével.

2010 a Fesztiválok Éve, s a Magyar Turizmus Zrt. kampányával összhangban Békéscsaba a témaévhez kapcsolódva az idén is megjelentetett egy rendezvénynaptárt, amely egész évben sokféle, színes programot ígér a csabaiaknak és a megyeszékhelyre érkező turistáknak egyaránt. A márciusban induló Békéscsabai Tavaszi Fesztivál rangos események sorát vonultatja fel majd egy hónapon keresztül. A június végén kezdődő Városházi Esték előadásai felejthetetlen élményt ígérnek a látogatóknak. A Munkácsy Emlékház és a Munkácsy Mihály Múzeum az idén is különleges programokkal fogadja az érdeklődőket.

A város standjánál érdeklődő kedves látogatók megismerkedhetnek még az Árpád Gyógy- és Strandfürdő, a város lovas klubjainak ajánlataival, a többi kulturális és szórakoztató eseményről is kapnak tájékoztatást, s mindemellett a Békéscsabai Turisztikai Egyesület tagjainak felajánlásaiból egy nyereményjáték keretében békéscsabai hosszúhétvégék kerülnek kisorsolásra. Az Utazás 2010 Kiállításon az „A” pavilonban a békéscsabai önkormányzat és a Tourinform Iroda munkatársai készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Támogatók: Árpád Gyógy- és Strandfürdő, Békéscsabai Kolbászgyártó Kft., Csabahús Kft., Csabai Kolbász Klub Egyesület, Csabai Rendezvényszervezés Kft., Eötvös József Iskolaalapítvány Szakközépiskolája, Expoteam Kft., Fiume Hotel és Étterem, Garzon-Fenyves Hotel és Étterem, iPONT, Kisvendéglő a Hargitához, Munkácsy Emlékház, Munkácsy Mihály Múzeum, Szlovák Kultúra Háza


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3502 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3629 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.074seconds