szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2013.10.03.  
1626 alkalommal olvasva
Közgazdász vándorgyűlés Békéscsabán Képgaléria

Növekedési fordulat – honnan jön a lendület? címmel a Magyar Közgazdasági Társaság tartotta 51. Közgazdász-vándorgyűlését, 2013. szeptember 26-án, csütörtökön, Békéscsabán a Csabagyöngye Kulturális Központban. A háromnapos rendezvényen a szakma legelismertebb képviselői voltak jelen.
 
A háromnapos tanácskozás plenáris és szekcióülésein vezető gazdaságpolitikusok – jelenlegi és volt kormánytagok, szakpolitikusok –, a pénzügyi és üzleti élet kulcsszereplői, gazdaságkutatók, akadémikusok és egyetemi tanárok tartottak előadásokat a mintegy négyszáz fős, hazai és határainkon túli magyar közgazdászokból álló hallgatóság előtt.

A rendezvény nyitó plenáris ülésén Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere is köszöntötte a rangos eseményen megjelenteket. „A közgazdászok az élet minden szintjén, a háztartásoktól kezdve a makrogazdaságig értékes elemzésekkel segítik a helyes döntések meghozatalát” – hallhattuk a polgármestertől, aki arra emlékeztetett, hogy 1970-ben, majd 88-ban is vendégül láthatta a közgazdász szakma színe-javát városunk. Vantara Gyula az itt fellelhető értékek, így a napokban hungarikummá lett Csabai kolbász megismerésére bíztatta a jelenlévőket.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a honi gazdaság jelenlegi helyzetét és a közeljövőbeli lehetőségeket elemezte előadásában.

2013_kozgazdasz_forum_01.jpg
2013_kozgazdasz_forum_02.jpg
2013_kozgazdasz_forum_03.jpg


2018.02.13.
68 alkalommal olvasva