szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.03.08.  
4518 alkalommal olvasva
Békéscsaba a budapesti Utazás 2010 Kiállításon Képgaléria

Az idén 33. alkalommal nyitotta meg kapuit Budapesten a legnagyobb belföldi idegenforgalmi vásár, az Utazás 2010 Kiállítás. Békéscsaba a Csabai Kolbászfesztivál már jól ismert és közkedvelt szlovák népi „podsztyenás” házával és a csabai vastagkolbászokból álló kerítéssel jelent meg a budapesti vásáron, amely ezen a hétvégén is nagy sikert aratott a látogatók körében. A város nagyon büszke erre a rendezvényre, hiszen a Csabai Kolbászfesztivál a magyarországi fesztiválok közül egyedüliként kapta meg a kiváló minősítésű gasztronómiai fesztivál címet.
A város meghívását elfogadva több magas rangú diplomata, politikus, turisztikai szakember vagy üzletember tárgyalt Vantara Gyula polgármesterrel a helyszínen, többek között Daria Bavdaz Kuret szlovén nagykövet, Ranjit Rae indiai nagykövet, Alex J. Brooking ausztrál nagykövet, Varga Zoltán önkormányzati miniszter, Dr. Kovács Miklós turisztikai szakállamtitkár, a Tondach Magyarország Zrt. képviseletében Fekete Szilvia kiemelt ügyfélkapcsolati és PR menedzser, Dr. Róna Iván az MTZrt, vezérigazgatója, Dr. Budai Zoltán és Balázs Edina turisztikai szaktanácsadók, Gulyás Péter a Dél-alföldi Regionális Marketingigazgatóság igazgatója. A meghívott vendégek a délelőtt folyamán az ízletes kolbászok és finom borok mellett ízelítőt kaptak Békéscsaba aktuális turisztikai ajánlataiból is.

Akik kíváncsiak voltak a jövő 3 dimenziós technológiájára, a szakmai napon a saját szemükkel tesztelhették az iPONT fejlesztéseit, az innovációs díjnyertes, szemüvegnélküli 3 dimenziós TV tartalmakat és megoldásokat.

Programjai és látnivalói népszerűsítésére a város ebben az évben a Békéscsabai Turisztikai Egyesület tagjaival összefogva a helyi szolgáltatásokat, kínálatot összefogó programcsomagokat jelentetett meg. Emellett természetesen voltak a kiállításon a megyeszékhelyet és környékét bemutató kiadványok is, melyekben a térség látnivalóit, nevezetességeit, aktívturisztikai lehetőségeit mutatták be az érdeklődőknek.
A szervezők igazi vendégváró programokkal készültek a budapesti rendezvényre. Az attrakciók a kolbász témakörére épültek: volt interaktív kolbászgyúrás a standon a Kolbász Klub Egyesület tagjaival, Csabai kolbász, illetve Csabagyöngye borok kóstoltatása, Kádár Ferenc régi városfotói, Farkas Gábor népi kerámiái, kvízjáték értékes nyereményekért, játszóház Ujj Évával és a hagyományosnak számító kolbászárverés az idén már Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezető közreműködésével.

2010 a Fesztiválok Éve, s a Magyar Turizmus Zrt. kampányával összhangban Békéscsaba a témaévhez kapcsolódva az idén is megjelentetett egy rendezvénynaptárt, amely egész évben sokféle, színes programot ígér a csabaiaknak és a megyeszékhelyre érkező turistáknak egyaránt. A márciusban induló Békéscsabai Tavaszi Fesztivál rangos események sorát vonultatja fel majd egy hónapon keresztül. A június végén kezdődő Városházi Esték előadásai felejthetetlen élményt ígérnek a látogatóknak. A Munkácsy Emlékház és a Munkácsy Mihály Múzeum az idén is különleges programokkal fogadja az érdeklődőket.

A város standjánál érdeklődő kedves látogatók megismerkedhettek még az Árpád Gyógy- és Strandfürdő, a város lovas klubjainak ajánlataival, a többi kulturális és szórakoztató eseményről is kaptak tájékoztatást, s mindemellett a Békéscsabai Turisztikai Egyesület tagjainak felajánlásaiból egy nyereményjáték keretében békéscsabai hosszúhétvégék kerültek kisorsolásra. Az Utazás 2010 Kiállításon az „A” pavilonban a békéscsabai önkormányzat és a Tourinform Iroda munkatársai készséggel álltak az érdeklődők rendelkezésére.

A város ezúton mond köszönetet a következő intézményeknek, vállalkozásoknak a kiállításon való részvétel támogatásáért: Árpád Gyógy- és Strandfürdő, Békéscsabai Kolbászgyártó Kft., Csabahús Kft., Csabai Kolbász Klub Egyesület, Csabai Rendezvényszervezés Kft., Eötvös József Iskolaalapítvány Szakközépiskolája, Expoteam Kft., Fiume Hotel és Étterem, Garzon-Fenyves Hotel és Étterem, iPONT, Kisvendéglő a Hargitához, Munkácsy Emlékház, Munkácsy Mihály Múzeum, Szlovák Kultúra Háza

utazas_2010_01.jpg
utazas_2010_02.jpg
utazas_2010_03.jpg
utazas_2010_04.jpg
utazas_2010_05.jpg
utazas_2010_06.jpg
utazas_2010_07.jpg
utazas_2010_08.jpg
utazas_2010_09.jpg
utazas_2010_10.jpg
utazas_2010_11.jpg
utazas_2010_12.jpg


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.047seconds