szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2013.11.07.  
3126 alkalommal olvasva
Mérnök konferencia Békéscsabán Képgaléria

Mérnök napot és konferenciát tartottak október 7-én a Csabagyöngyében, ahol a város szennyvíztisztításának és csatornázásának fejlesztési projektjéről, a próbaüzemről, s szakmai érdekességekről is szó esett.
 
A konferenciát Buzás Zoltán, a Békés Megyei Mérnöki Kamara elnöke nyitotta meg, majd Vantara Gyula, Békéscsaba polgármesterének köszöntője következett, aki egyebek mellett elmondta: a mérnökök műszaki tudásukra, a logikára, a matematikára és a természettudományok törvényeire, nem pedig ideológiára, dogmára, statisztikákra építkeznek.
„A mérnöki siker receptje a kreatív problémamegoldás, a módszeres munka és az interdiszciplináris együttműködés, de manapság már a nyelvtudás, más kultúrák ismerete is elengedhetetlen. A műszakilag fejlett országokban a mérnökök társadalmi rangja rendkívül magas. Magyarországon a mérnökök presztizse lassan fejlődik, fenyegeti a középszerűség, ám megindult egy folyamat, mely ez ellen hat. A becsületes, tisztességes, szakmaiságra épülő mérnökökre számíthat a társadalom” – hallhattuk a polgármestertől.

Vantara Gyula a következőkben beszélt arról is, hogy város eddigi legnagyobb beruházásának, a szennyvíz projektnek köszönhetően egyrészt sikerült munkahelyeket megőrizni, másodsorban munkahelyeket teremteni. A beruházás eredményeként megvalósult a helyi ivóvízbázis védelme, a felszíni és felszín alatti vizek terhelésének csökkentése. A polgármester méltatta a mérnökök munkáját, ugyanis a Békéscsabán elkészült több mint száz eddigi projekt során egyetlen egy alkalommal sem fordult elő, hogy a tervezés, előkészítés miatt késett volna egy-egy beruházás és minden esetben a tervezett költségvetésen belül valósultak meg a fejlesztések.

A következőkben Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke előrebocsátotta: külön öröm, hogy ennek a rendezvénynek Békéscsaba ad otthont, hiszen a város polgármestere maga is mérnök, s ez meglátszik a településen.
Mint mondta, reményei szerint az itt élők látják és értékelik is, hogy a városvezetés mérnöki szemlélettel és tudással felvértezve irányítja a fejlesztéseket. Az elnökasszony ugyancsak elismerően szólt a nagy múltú, csabai, műszaki középiskolákról, melyek alapot adnak a felsőfokú képzéshez és kedvet csinálhatnak a mérnöki szakmához. Barsiné Pataky Etelka az 1996 óta működő, Békés Megyei Mérnöki Kamaráról elmondta, az országban a legjobbak között szerepel, ami nagyrészt a korábbi elnöknek, dr. Cserei Pálnak köszönhető, de a jelenlegi vezetés is ezt az utat folytatja, pozitív példaként szolgálnak.

A Dr. Cserei Pál-díjat idén, elsőként Lukovics Béla vehette át dr. Csereiné Árgyelán Annától és Rung Attilától, a Békés Megyei Mérnöki Kamara díjtanácsának elnökétől. A nyertes pályázat a Békéscsaba Szennyvíztisztításának és Csatornázásának Fejlesztése projekt tervezését foglalta magában.

A konferencián a továbbiakban szó esett a városunkban zajló fejlesztésekről és a szennyvízberuházásról is.

forrás: Csabai Mérleg

2013_mernok_konferencia_01.jpg
2013_mernok_konferencia_02.jpg
2013_mernok_konferencia_03.jpg
2013_mernok_konferencia_04.jpg
2013_mernok_konferencia_05.jpg
2013_mernok_konferencia_06.jpg


2018.04.27.
3701 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3495 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3616 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.087seconds