szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2013.11.12.  
2605 alkalommal olvasva
Tovább csökken a rezsi november 1-től

A békés megyeieknek különösen fontos a rezsicsökkentés sikere, hiszen a KSH adatai szerint a Pest megye után a Dél-Alföldön költenek a legtöbbet a lakosok energiára.

Novemberben további 11,1%-kal csökken a gáz, a távhő és az áram ára. A tavalyi árakhoz képest novemberben már 20%-kal kell kevesebbet fizetni ezekért a szolgáltatásokért. Évtizedek óta a 2013-as volt az első olyan év, amikor a rezsiköltségek nem emelkedtek, hanem csökkentek. Először januárban majd július elején is rezsicsökkentést hajtottunk végre. Most november elsején újabb tizenegy százalékkal csökken a gáz, a villanyáram és a távhő ára. Egy családnak évente országos átlagban kb. 100 ezer forintos megtakarítást jelentenek az eddigi intézkedések. A békés megyeiek ennél még többet spórolhatnak meg az energiaköltségekből.

Az energetikai cégek a privatizálásuk óta hatalmas haszonra tettek szert, a kormány viszont azt szeretné, ha a polgárok zsebében maradna több pénz, ezért most már harmadik alkalommal csökkentette a családok rezsijét.

Az aláírásgyűjtéssel nyilvánvalóvá vált, hogy a magyar családok szintén támogatják a rezsicsökkentést.

A rezsicsökkentés egyetlen dolgot sért: a külföldi szolgáltatók extraprofitját.
Különösen sérelmesnek tartjuk mindezt, amikor az Európai Bizottság maga is megállapította, hogy a vásárlóerőhöz viszonyítva a közszolgáltatások ára Magyarországon a rezsicsökkentés előtt - az EU más tagállamaihoz képest - a legdrágábbak közé tartozott.

A Békés megyeiek számára nagyon fontosnak tartom, és támogatom a rezsicsökkentés lépéseit, hiszen Pest megye után nálunk költenek a legtöbbet az emberek rezsire. Ezért mindent megteszünk, ami a rezsicsökkentés megvédéséhez szükséges. Elfogadjuk a 2014-es költségvetést, amely védi a rezsicsökkentést és számol vele. Elfogadjuk a nonprofit közműszolgáltatókról szóló törvényt is, amely megtiltja, hogy szolgáltatók extraprofitot számítsanak fel a szolgáltatásaikért a családok kárára. Ha ez mind nem elég, akkor az Alaptörvénybe is bele fogjuk írni a rezsicsökkentés védelmét.


Békéscsaba, 2013. november 6.

Vantara Gyula
választókerületi elnök


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.065seconds