szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2013.11.22.  
2463 alkalommal olvasva
Horgászszervezetek kezelésébe kerülhetnek a természetes vizek

Az állam átadná a természetes vizek kezelését a horgászszervezeteknek annak érdekében, hogy azokon horgászati célú halgazdálkodás folyjon - jelentette ki Nyitrai Zsolt, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója.

Nyitrai Zsolt beszámolt arról, hogy a párt igazgatósága - amely a Fidesz, a kormány és civil szervezetek, illetve társadalmi csoportok között közvetít - konzultációt kezdeményezett a Magyar Országos Horgász Szövetséggel (MOHOSZ), hogy meghallgassák tapasztalataikat a szeptember óta hatályos, új halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvényről.

Hangsúlyozta, a Fidesz fontosnak tartja, hogy a törvényhez készülő végrehajtási rendelet is a jogalkotó szándékát tükrözze: a halak élőhelyének védelmét, a halállomány természetes megújítását, valamint a horgászturizmus fejlesztését. Az igazgató közölte: a tervek szerint horgászati célú halgazdálkodás lesz a természetes vizeken, "ez azt jelenti, hogy a természetes vizek kezelője az állam, de ezeknek a kezelését át fogja adni horgászszervezeteknek". Az elképzelés kedvező fogadtatásra talált a MOHOSZ-nál - tette hozzá.

Szabó Imre, a mintegy 350 ezer tagot számláló MOHOSZ elnöke felidézte, hogy a két éve tartó konzultációkon és az elfogadott törvényben is megnyilvánult a kormány fogékonysága a horgásztársadalom felvetései iránt. Mint mondta, már a törvény is kijelölte azt a célt, hogy a természetes vizeket a horgászok kezelésébe kell adni, és hogy a kereskedelmi célú halászatot - az állományfenntartó vagy a tudományos célú halászaton kívül -, amennyire lehet, vissza kell szorítani. A szövetség örül, hogy a jogalkotó a végrehajtási rendelet kidolgozásakor is odafigyel, hogy ne vesszenek el ezek a szempontok - tette hozzá.


2018.04.27.
3701 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3495 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3616 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.065seconds