szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2013.12.02.  
2646 alkalommal olvasva
Jelzőlámpát kap a Bánszki út – Derkovits sor – Árpád sor ikercsomópont

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a jövő év első felében jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki Békéscsabán, a Bánszki-Bajza utcán. A beruházás 45,7 millió forintba kerül, erre 32 milliós központi támogatás nyert a város – jelentette be Vantara Gyula polgármester.

A főtér lezárásával, a Derkovits sor és az Árpád sor átépítésével egyidejűleg a Széchenyi – Gyulai utcai, illetve a Bánszki – Bajza utcai csomópontok forgalma megváltozott. A Szent István tér felújítási tervének része volt, hogy a két csomópontba jelzőlámpákat telepítsünk. A Bánszki-Bajza utcai csomópontra az önkormányzat, a másikra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pályázott. Tavaly ősz végén a város pályázata nyert, a szakmai zsűrin átment, de forráshiány miatt várakozólistára tettek bennünket. Most értesítést kaptunk arról, hogy a Bánszki utca – Derkovits sor, Bajza utca – Árpád sor, Szabadság tér – Bartók Béla úti csomópontot meg lehet valósítani, a támogatási szerződés tervezetét megküldték – mondta Vantara Gyula városházán.

A beruházás bekerülése költsége 45,7 millió forint, ennek harminc százaléka az önrész, tehát a város 13,7 millió forinttal járul hozzá a megépítéshez és 32 millió forint a központi támogatás összege. A beruházás a támogatási szerződés aláírását és egy versenyeztetés eljárást követően indulhat, és várhatóan 2014 első félévében be is fejeződik. A beruházás keretében a Bánszki – Bajza utcai hídfőnél található kettős csomópontot együtt kezelik. A Derkovits sor – Bánszki utca torkolatában a gyalogos és kerékpáros jelzőlámpa biztosítja majd a biztonságos áthaladást. A híd és környezetének közelsége miatt, a főirány kétszer két sávja mellett nincs lehetőség balra kanyarodó sávok kijelölésére, vegyes sávok lesznek, megfelelő jelzőlámpás vezérléssel. Fontos megjegyezni azt is, hogy a csomópont háromfázisú jelzőlámpáit összehangolják a Szabadság tér – Bartók Béla úti csomópont jelzőlámpáival.

A Széchenyi utca – Derkovits sor, Gyulai út – Árpád sor csomópont kialakítása a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által benyújtott KÖZOP-os pályázatban nyert támogatás, a jövő évben várhatóan így nem csak a Bánszki – Bajza utcai, hanem a Csabagyöngye előtti csomópont is megépülhet majd.

A beruházás befejezésének várható időpontja 2014. június 30.

forrás: Csabai Mérleg


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.068seconds