szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2013.12.09.  
3248 alkalommal olvasva
Üzemcsarnokot avattak az ipari parkban Képgaléria

Közel 1350 m2 alapterületű, 300 millió forint összköltségvetésű, korszerű gépekkel felszerelt üzemcsarnokot avatott fel az Almáskerti Ipari Parkban, csütörtökön délelőtt a Losonzci Kft., mely 18 éve folytatja tevékenységét Békéscsabán.

Az ünnepélyes csarnokavatón egyebek mellett megtudtuk, hogy a Losonczi Kft. 1995 óta egyre fejlődő gazdasági társaságként van jelen városunkba, fő profilban precíziós szerszámgyártással foglalkoznak. A most átadott csarnok az ingatlan-beruházáson túl, az új mérőterem kialakításával a térségben egyedülálló műszaki színvonalat és értéket képvisel. Az új üzemcsarnokban magasabb minőségi szintet képes biztosítani a cég, amelynek szerszámai a Paksi Atomerőműtől kezdve a Rába futóműveken keresztül az INA-Schaeffler csapágyakig bezárólag komoly gyártósorok meghatározó elemei.

A cég történetének jelentősebb állomásai közé tartozott, amikor 1997-ben egy CNC öttengelyes marógépet vásároltak, s ennek köszönhetően egyedi tervezésű és gyártású szerszámok, szerszámtartók, készülékek és gépalkatrészek készültek a cégnél. 1999-ben tovább bővült a géppark, így már vállalkozhattak alkatrészek
korszerű technologizálásra és a szükséges teljes felszerszámozás megtervezésére, gyártására. 2000-ben egy nagy múltú világcéggel, a német INA-val kötöttek hároméves kapacitást lekötő termelési szerződést. Ekkor vásároltak öt, új gépet 235 ezer euro értékben. 2004-ben CNC helyzetköszörűt szereztek be, mely a mérőkészülékek etalongyártásához szükséges.

Mint megtudtuk, a Losonczi Kft. beszállítója a világ legnagyobb szerszámgyártó cége a SANDVIK közép európai központjának, melyhez nyolc ország tartozik. 2005-től újabb profillal bővítették kínálatukat: autóipari beszállító cégek részére olyan speciális mérőkészülékek tervezését, gyártását kezdték el, melyek percek alatt az alkatrészen az összes kívánt méret ellenőrzését és számítógépen történő rögzítését elvégzi.
A BMW Motorgyár ausztriai üzeme részére fejlesztették ki a megmunkáló szerszámokat. 2009-ben egy EmB-1300 öttengelyes CNC megmunkáló központot vásároltak 30 millió forint értékben, így vevőiket még hatékonyabban szolgálhatják ki. Ezzel a gépparkkal és a dolgozók igen magas szakmai felkészültségével, a hazai piacon nincs versenytársuk. 2010-től folyamatosan 7 pályázatot nyertek meg, ebből négy már lezárult.
A most felavatott csarnokban kapott helyet egy rendkívül korszerű Zeiss CNC koordináta mérőgép, egy lézerjelölő, 2 híddaru, 1targonca, s a napokban rendeltek meg egy CNC köszörűgépet mintegy 120 millió forint. értékben.
A beruházás eredményeképpen hat új munkahelyet tudnak biztosítani, így hozzájárulunk a térség foglalkoztatási helyzetének javításához is. Az Európai Unió támogatásával is megvalósult csarnokban, iroda és szociális helységek is találhatók.

A csütörtöki avatóünnepségen Losonczi István ügyvezető igazgató elöljáróban elárulta, hogy 1981-ben nősült Békéscsabára, majd a Forgácsolóban dolgozott, amire a mai napig szívesen emlékszik. Sajnos a rendszerváltozás után a cég nem jó irányba haladt, így neki is váltania kellett, de álma mindig is az volt, hogy egy olyan szerszámkészítő céget hozzon létre, ahova szívesen járnak be dolgozni az emberek, s az idősebb kollégák örömmel adják át tudásukat a fiataloknak.
- A nyertes pályázatoknak is köszönhetően cégünk folyamatosan fejlődött, s munkatársainknak is igyekszünk jó körülményeket, versenyképes fizetéseket biztosítani,valamint nyugdíjasainkat is mindig szívesen látjuk – hallhattuk a cégvezetőtől.

Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere ünnepi beszédében előre bocsátotta: mindig öröm jelen lenni egy olyan eseményen, ami városunk életét hosszú távon, kedvezően befolyásolja, hiszen egy munkahelyteremtő beruházás egyik, fontos állomása.
- A Losoczi Kft. példája is azt bizonyítja, hogy igenis működik a gazdaság. Dolgozni kell és az eredmény nem marad el. Nem muszáj ahhoz külföldre menni, hogy sikereket érjünk el, önerőből, itt Békés megyében is lehetséges eredményesen vállalkozni – mondta Vantara Gyula, majd arra utalt, hogy a városvezetés 2006-ban meghirdetett gazdaságpolitikája arra alapul, hogy a helyi, gazdasági társaságokkal hosszú távú, gyümölcsöző kapcsolatot ápoljanak, ehhez viszont szükséges a megfelelő információáramlás.

forrás: Csabai Mérleg

2013_losonczi_01.jpg
2013_losonczi_02.jpg
2013_losonczi_03.jpg
2013_losonczi_04.jpg
2013_losonczi_05.jpg
2013_losonczi_06.jpg
2013_losonczi_07.jpg
2013_losonczi_08.jpg
2013_losonczi_09.jpg


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.066seconds