szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2013.12.09.  
4434 alkalommal olvasva
Tizenhárom kezdeményezés összesen ötmilliót nyert a Budapest Bank pályázatán Képgaléria

A Budapest Bank Békéscsabáért Program ősszel kiírt pályázatára negyvenhatan adtak be pályázatot, közülük került ki az a tizenhárom nyertes szervezet és alapítvány, amelynek képviselői meghívást kaptak a Mikulás napján, pénteken délután zajlott eredményhirdetésre, a bank csabai műveleti központjába. A Budapest Bank ötmillió forintot osztott szét a nyertesek között.

A pénzintézet azzal a céllal indította el a Budapest Bank Békéscsabáért Programot ez év őszén, hogy a közérdekű tevékenységet folytató civil szervezetek támogatásával hozzájáruljon Békéscsaba fejlődéséhez. Első körben a kulturális és szellemi élet, valamint a pénzügyi kultúra fejlesztését szolgáló kezdeményezésekkel lehetett pályázni száz-ötszázezer forint támogatásra. A bírálóbizottság tagja volt Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere, Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank minőségbiztosítási és operációs vezetője, a csabai bankműveleti központ vezetője, Nánási János a Békés Megyei Hírlap kiadóvezetője, főszerkesztője, Füzesy Tamás, az Erőforrás Alapítvány United Way Magyarország ügyvezető igazgatója, Opauszki Zoltán kabinetvezető és Cs. Tóth Marianna, a Budapest Bank PR-vezetője.

Mint azt Vantara Gyula az eredményhirdetésen elmondta, mindig örömmel vesz részt olyan eseményeken, ahol Békéscsaba sikeres vállalkozói segítik azokat a városban működő civil szervezeteket, amelyeknek a munkája nélkülözhetetlen, és amelyek segítik a közösség építését.

– Szinte már hagyomány, hogy a Budapest Bank csabai bankműveleti központja példát mutat kezdeményezőkészségből. Több olyan szervezett megmozdulásuk van, amellyel a város szépítésében segítenek, emellett a sporttól a kulturális életig számos területet támogatnak. A bank követendő például szolgál a helyi vállalkozásoknak. Bízom abban, hogy egyre több olyan sikeres vállalkozás lesz, amely eredményeit megosztja Békéscsaba közösségével a civilek segítésén keresztül is. Gratulálok a banknak, gratulálok a nyerteseknek. Úgy értesültem, hogy a Budapest Bank eredményes, tehát bízom a program folytatásában – jegyezte meg Vantara Gyula.

Lasetzky Frigyes hangsúlyozta, hogy a program nyertese nem csak az a tizenhárom szervezet, amely támogatásban részesül. Nyertese a város is, hisz ennyi tenni akaró ember van Békéscsabán, és nyertese a bank, mert el tudta indítani ezt a hosszú távra tervezett programot, amely rögtön az első körben sikeres lett.

– Hetedik éve van itt a bankműveleti központ, azóta sokan kerestek meg bennünket támogatási igényeikkel, és nem is fukarkodtunk: az elmúlt pár évben több mint 150 millió forintot fordítottunk támogatásra. A sport és a nagyobb fesztiválok támogatása volt eddig a fókuszban, most arra gondoltunk, hogy ezt a struktúrát kibővítjük, megpróbáljuk segíteni a kisebb civil kezdeményezéseket is. Minden évben szeretnénk meghirdetni valamilyen témában a Budapest Bank Békéscsabáért Programot. Most a pénzügyi kultúra fejlesztésére és kultúra támogatására írtunk ki pályázatot, a jövőben elképzelhetőnek tartom a vállalkozások jó ötleteinek támogatását is – mondta Lasetzky Frigyes, majd következett az eredményhirdetés.

A bíráló bizottság aszerint választott, hogy minél szélesebb kört érjen el a pályázó kezdeményezés, megvalósítható, kidolgozott legyen a program, és a bank támogatása jelentős mértéket képviseljen. A bizottság a következő tizenkét nyertest választotta ki: pénzügyi kultúra fejlesztésére - „A kiművelt emberfők sokaságáért” Alapítvány – Közgazdász Hétpróba csapatversenyre 150 000 Ft; Gölöncsér Alapítvány – általános iskolások számára a gazdaság működését bemutató foglalkozásokra 499 800 Ft; JÓ-LÉT Közhasznú Alapítvány – kisgyermekes anyák pénzügyi ismereteinek fejlesztésére 500 000 Ft; Szlovák gimnázium és általános iskola – pénzügyekkel kapcsolatos kiadványra 400 000 Ft.

Kulturális és szellemi élet fejlesztésére: Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület – a Balkán Hangja Fesztivál csabai eseményeire 300 000 Ft; Békés Megyei Szimfonikus Zenekar – újévi koncert megszervezésére 426 000 Ft; Békéscsabai Turisztikai Egyesület – Kultúra és hagyomány című kiadványra 500 000 Ft; Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület – Békéscsaba rövid története című zsebkönyv kiadására 500 000 Ft; Csabai Csípős Blues Club és Kulturális Egyesület – Blues tavasz az Elefántban című koncertsorozatra 250 000 Ft; Csabai Kolbászklub Egyesület – általános és középiskolásoknak szóló, a csabai kolbászkészítés hagyományait bemutató eseményekhez szükséges eszközökre 250 000 Ft; Modern Táncművészeti Alapítvány – Békéscsabai Táncfesztivál és Táncgála megrendezésére, táncbemutatókra, Békéscsaba nevezetességeit a táncművészet eszközeivel bemutató videóra 500 000 Ft; Nyújtsd Segítő Kezed Alapítvány – az Angyalok szárnyalása jótékonysági est jövő évi megrendezésére 474 000 Ft.
A tizenharmadik nyertest a Budapest Bank dolgozói szavazhatták meg, a többség a Meseházi Alapítványra adta voksát, amely ezzel 250 000 Ft támogatáshoz jutott hátrányos helyzetű általános iskolásoknak szervezett zenei és színházi előadások megvalósítására.

forrás: Csabai Mérleg

2013_budapest_bank_01.jpg
2013_budapest_bank_02.jpg
2013_budapest_bank_03.jpg
2013_budapest_bank_04.jpg


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.048seconds