szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2013.12.24.  
2903 alkalommal olvasva
Megnyílt a LISZI

Vantara Gyula polgármester nyitotta meg 2013. december 19-én, csütörtökön a Lencsési lakótelepen a Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Irodát (LISZI). Az új közösségi és szolgáltató teret a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület működteti december elsejétől a Lencsési út 18. szám alatt.

Vantara Gyula elmondta, az új iroda létrehozásának a célja, hogy a lakótelepi élet mindennapjait gazdag, ingyenesen programkínálattal színesebbé tegye.
– A lakótelepi élet eltér a családi házas környezettől, mások itt a szomszédsági kapcsolatok, ezért nagyon fontos, hogy az itt élő emberek, és az itt működő közösségek együttműködjenek, részt vegyenek a közösségi életben.
Az új szolgáltató központot Baran Ádám, projektmenedzser mutatta be. Ismertette a „Közösségszervezés a békéscsabai József Attila lakótelepen” TÁMOP-os pályázat projektelemeit és elmondta, hogy a fejlesztés száz százalékos támogatási intenzitás mellett 30 millió forint összegben valósul meg az 2013. december elseje és 2015. január 31. között. A gazdag programkínálatban bármelyik korosztály talál majd érdeklődési körének megfelelőt, hiszen lesznek itt klubfoglalkozások, szabadidős programok, lelki egészségügyi, álláskeresési tanácsadások, lakossági fórumok, amelyek biztosítják a hatékony információszerzést, valamint az aktív és kellemes kikapcsolódást egyaránt.
A programkínálatot a lakótelepen működő intézmények, közösségek, a részönkormányzat és a Féja Géza téren működő közösségi házzal együttműködve alakítják ki. Az új létesítmény hozzájárulhat a közösségi kohézió erősítéséhez, a lakók kapcsolati tőkéjének, ismereteinek és tapasztalatainak bővítéséhez, gyarapodásához.
Baran Ádám köszönetet mondott a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt.-nek a gyors átalakításért, hisz az ötven négyzetméteres iroda sokáig funkció nélkül, üresen állt. Az iroda munkatársait is bemutatta: Ambrus Réka, Borbola Gyöngyi és Fábián Anna – hétfő és vasárnap kivételével – várják majd a látogatókat a Lencsési út 18. szám alatt megnyílt új szolgáltató központban.


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.065seconds