szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2014.01.16.  
2728 alkalommal olvasva
Békéscsaba idén is számít a vállalkozókra

2014. január 14-én, hétfőn este a Csabagyöngye Kulturális Központban köszöntötte Vantara Gyula Békéscsaba legjelentősebb adófizetőit és közéleti szereplőit. A polgármester a hagyományos újévi fogadáson mondott köszönetet a vállalkozásoknak, amelyek adóforintjaikkal hozzájárulnak a város működtetéséhez, munkáltatóként pedig sok-sok család megélhetését teszik lehetővé.

A fogadáson Vantara Gyula polgármester, Hanó Miklós és Kiss Tibor alpolgármester, dr. Fábián Ágnes, dr. Ferenczi Attila és Herczeg Tamás tanácsnokok, dr. Szvercsák Szilvia jegyző, valamint a város képviselői várták a vendégeket.

– Múlt évben Békéscsaba költségvetése húszmilliárdos nagyságrendű volt, ehhez a tervezettnél is többel, 2,8 milliárd forint helyi adóval járultak hozzá a vállalkozások; ez is azt bizonyítja, hogy a gazdaság fejlődik. A vállalkozások által befizetett összeg rendkívül fontos a város működtetéséhez, gyarapodásához, köszönet érte, és köszönet a teremtett és fenntartott munkahelyekért. Az önkormányzat igyekszik stabil, kiszámítható környezetet teremteni mindehhez, többek közt azzal, hogy 2007 óta nem emeltük az adókat, és a törvényesség határain belül mindent elkövetünk azért, hogy önök munkahelyeket teremthessenek. A Csabagyöngye Kulturális Központ építési és a Szent István tér felújítási munkáiban például kilencven százalékban helyi, Békés megyei vállalkozók kaptak szerepet – mondta Vantara Gyula.

A polgármester beszélt arról, hogy 2007 és 2013 között mintegy száz projekt valósult meg a városban huszonötmilliárd forint értékben. Sikeresek voltak az uniós pályázatok, a város minden egyes forintjához 6-7 forint támogatást sikerült lehívni. Békéscsaba vagyona a múlt év végén 66 milliárd forint volt, amely az idén befejezendő beruházásokkal tovább nő majd.

Vantara Gyula kiemelte a tavalyi év legjelentősebb eseményeit: átadták a Csabagyöngye Kulturális Központot, amelynek 2013-ban közel 140 ezer látogatója volt; befejeződött a Belvárosi iskola energetikai felújítása 220 millió forint európai uniós támogatással; átadták a közel 14 milliárd forintos, uniós támogatásból elkészült új csatornahálózatot; 1,1 milliárdos uniós támogatással megtörtént a belváros rehabilitáció, megújult a Szent István tér; biztonságosabb lett a kerékpáros közlekedés; Hungarikum lett a Csabai Kolbász; a városhoz került a múzeum és a könyvtár; 500 új munkahely létesült, és 1200 ember vett részt a közfoglalkoztatásban; elindult a CsabaPark beruházása, megindult a vasútfejlesztés, és még számos kisebb-nagyobb fejlesztés történt annak érdekében, hogy Békéscsaba egyre élhetőbb város legyen.

A polgármester leszögezte, hogy 2014 sem ígérkezik könnyű évnek, de összefogással, egymásra figyelve, egymást segítve jó eredményeket lehet elérni. Hozzátette: 2014-ben is számítunk önökre, az önök segítségére, közreműködésére Békéscsaba fejlesztésében.

forrás: Csabai Mérleg


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3629 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.069seconds