szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2014.01.16.  
2666 alkalommal olvasva
Újévi operett gála

Számos településen köszöntik operett gálával az új esztendőt. 2014-ben Békéscsaba is csatlakozott ezeknek a városoknak a sorába, mégpedig nem is akárhogyan. 2014. január 14-én, hétfőn este fergetes, sok-sok humorral fűszerezett koncertet adott a Csabagyöngyében a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar, Pitti Katalin operaénekessel kiegészülve.

– A zenekar és a szervezők a mai estével hagyományt szeretnének teremteni, hogy a januárt kicsit könnyedebben indítsuk. Szerencsés találkozás a mai, hisz nem csak a Csabai kolbász, hanem a magyar operett is Hungarikummá vált, mert olyan értéke a magyar művészetnek, amely beépült a mindennapjainkba, amit érdemes gondozni, érdemes továbbvinni, érdemes átadni a fiataloknak – mondta rövid köszöntőjében Vantara Gyula polgármester. Ezután Presits Tamástól, az est házigazdájától – akit az István, a király címszerepében is a szívébe zárhatott a csabai közönség – hallhatunk pár szót a zenekarról és a világhírű vendégművészről, Pitti Katalinról.
A fennállásának lassan ötvenötödik évfordulóját ünneplő Békés Megyei Szimfonikus Zenekar vezetője a Liszt-díjas karmester, Gál Tamás, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem karmester- és karvezető tanszékének egyetemi docense.

A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar főként olyan zenetanárokból áll, akik a lelkük gazdagságát nemcsak a tanítványoknak, hanem a széles közönségnek is szeretnék megmutatni. 2011-től a Békéscsaba városa a fő támogatójuk, 2013-tól próbáikat a Csabagyöngyében tartják. A hagyományteremtő szándékkal, most először jelentkező újévi koncertre is fantasztikus repertoárral készültek.
Pitti Katalin Liszt-díjas operaénekes, de sokat kalandozott az operett világában is, 1978-ban a Magyar Állami Operaház magánénekese lett, pályafutása során az operairodalom legcsodálatosabb szerepeit énekelte el, és a világ minden táján ünnepelték. Ma is énekel, számos jótékonysági koncertet szervez, emellett tanít a Nyugat-Magyarországi Egyetemen, egy alapítványi iskolában és egy zeneiskolában is.

A zenekar és Pitti Katalin mindvégig fantasztikus hangulatot teremtett, volt, hogy Gál Tamás a ritmusszekcióba még a közönséget is bevonta, a végén pedig egyszerűen lement a színről, és Vantara Gyulának nyújtotta át a karmesteri pálcát. A zenekar tudta a dolgát, a polgármester majd Pitti Katalin vezényletével is fergeteset produkciót nyújtott. Köszönet az új évi gáláért, a hagyományteremtés első lépése fantasztikusan sikerült, várjuk a folytatást!

forrás: Csabai Mérleg


2018.04.27.
3694 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3489 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3607 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.045seconds