szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2014.02.16.  
3402 alkalommal olvasva
Megújul a békéscsabai sportcsarnok és az Előre székház Képgaléria

Közel 60 millió forintból korszerűsítik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokot és Békéscsaba 1912 Előre Sportegyesület székházának energetikai rendszerét, jelentette be Vantara Gyula Békéscsaba polgármestere, országgyűlési képviselő. A békéscsabai városházán tartott sajtótájékoztatón ünnepélyes keretek között aláírták a kivitelezési szerződéseket. A munkálatok mind a két helyszínen a napokban megkezdődnek.


Az Előre székház energetikai felújítását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a Környezet és Energetikai Operatív Program keretében valósítja meg, mely 59 millió forint összköltségű, és amelynek 85%-át uniós forrásból finanszírozzák. Az önkormányzati saját erő 9 millió forint, melyet a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. és a Békéscsaba 1912 Előre Sportegyesület 50-50%-os megosztásban térít meg az önkormányzat számára. Az energetikai fejlesztés során a Békéscsaba 1912 Előre Sportegyesület székházának külső homlokzata teljesen megújul, az épület fűtési rendszerének teljes átalakítására, korszerűsítésére is sor kerül. A jelenlegi évenkénti átlagosan 4,2 millió Ft fűtés kiadás a jövőben 45-50%-kal csökkenthető az energetikai fejlesztés következtében.

A Városi Sportcsarnok több mint harminc éves múlttal rendelkező, a város sport- és kulturális életében fontos szerepet betöltő épület. Felújítása a héten megkezdődik. A projekt összköltsége 300 millió forint, az Európai Uniótól, az Európai Unió Kohéziós Alapjának társfinanszírozásával elnyert támogatás összege 250 millió forint. A beruházás célja, hogy a sportcsarnok épületének energiahatékonysága, energiatakarékossága javuljon. Összességében az éves kalkulált energiának – amely 19 millió Ft-ot emészt fel - mintegy 50%-a ezzel a beruházással megtakarítható. A projekt tartalmazza a szellőzés korszerűsítését is, mely majd hozzájárul a csarnok komfortérzetének növeléséhez is.

„Az új fejlesztések mellett Békéscsaba városvezetésének fontos célja a város meglévő értékeinek védelme, ápolása, gondozása. Tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk Békéscsaba sportjáért. A városi Sportcsarnokot két NB I-es csapatunk használja, az Előre székház pedig a felnőtt és az utánpótlás labdarúgás bázisa. A nem könnyű gazdasági helyzet ellenére, az Önkormányzat a költségvetéshez képest továbbra is jelentős mértékben támogatja a csabai sportot. Ennek a két emblematikus csabai sportlétesítménynek a felújításával is szeretnénk ösztönözni a fiatalok sportolását. Ösztönözni azt, hogy ne csak a számítógép előtt üljenek a gyermekek, hanem kedvet kapjanak a mozgáshoz is. Hiszen a sport mindenkié, fegyelmet, akaraterőt, kitartást ad és nemesíti a lelket!” - mondta Vantara Gyula.

2014_elore_szekhaz_01.jpg
2014_elore_szekhaz_02.jpg
2014_elore_szekhaz_03.jpg


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3488 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3606 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.063seconds