szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.03.17.  
4490 alkalommal olvasva
Megújul a békéscsabai autóbusz-pályaudvar és környéke Képgaléria

Átfogó fejlesztés keretében újítják fel a békéscsabai autóbusz-pályaudvart, és a környező területeket. A munkálatok 2010 márciusában már meg is kezdődnek.

A létesítmény sok szempontból a békési megyeszékhely kapuját jelenti, így nagymértékben meghatározza azt, hogy a Békéscsabára érkezőknek milyen az első benyomásuk a városról. Ennek megfelelően a pályaudvar felújításakor minden olyan követelménynek meg kívánt felelni az Önkormányzat mint beruházó, amely egy modern, biztonságos és emberbarát létesítmény kialakításához elengedhetetlen.

A beruházás keretein belül sor kerül a peronok térburkolatának cseréjére, új elválasztó korlátok telepítésére, az aluljárókból a peronokra vezető lépcső és a lépcsőkorlát felújítására, az aluljáróban a falburkolat cseréjére. Az esélyegyenlőségi szempontokat sem hagyták figyelmen kívül, így az aluljáróból a felszínre egy új lift fogja segíteni a mozgásukban korlátozottak közlekedését, illetve a Temető sori és a vasútállomás közötti felszíni gyalogosforgalom is akadálymentes lesz.

A modern, kulturált utazási feltételeket ifjúsági váró, és valós idejű utastájékoztató rendszer kialakításával, térinformatikai fejlesztések megvalósításával, a peronok és a lépcső teljes hosszban történő lefedésével, a peronokon elhelyezett új padokkal, hulladéktárolókkal, illetve a pályaudvaron található két mellékhelyiség felújításával fogják biztosítani.
A környezetbarát közlekedés elterjedését segítik elő a területen elhelyezésre kerülő kerékpár tárolók, amelyek hatékony segítségek nyújtanak a városon belül biciklit használó lakosság számára.

A közbiztonság fokozása érdekében új térfigyelő és biztonsági kamerák is működnek majd a pályaudvaron.

A beruházó Békéscsabai Önkormányzat a helyi járatú autóbusz közlekedést sem hagyta figyelmen kívül, hiszen sor kerül a Temető sori helyi buszmegálló járda felületén a térburkolat cseréjére, illetve új, nagyobb méretű váró telepítésére is.

A kulturált környezet elérése érdekében kijavítják az autóbusz-állomás területén a közutak hibáit, és megújítják az autóbusz-állomás környezetében a növényzetet is.

A „Közösségi közlekedés fejlesztése Békéscsabán” elnevezésű projekt a Dél-Alföldi Operatív Program keretében, jelentős mértékű Európai Uniós támogatással valósul meg. A beruházás összköltsége 294 485 349 Ft, melyből 265 448 535 Ft-ot az Európai Regionális Fejlesztési Alap, és a Magyar Állam társfinanszírozása biztosít. A fennmaradó, mintegy 29 millió forintos önrészt az önkormányzat, és a Körös Volán Zrt. 50-50 százalékos arányban fedez.

A tervezést a STRUKTÚRA-BAU HOLDING Szerkezeti Kft., a kivitelezési munkákat pedig a Duna Aszfalt Kft. végzi.

palyaudvar_sajtotajekoztato_01.jpg
palyaudvar_sajtotajekoztato_02.jpg
palyaudvar_sajtotajekoztato_03.jpg
palyaudvar_sajtotajekoztato_04.jpg


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3488 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3606 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.065seconds