szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2014.02.19.  
2589 alkalommal olvasva
Folytatódó párbeszéd a gyógyszerészekkel

Tovább folytatjuk a megkezdett párbeszédet és együttműködést a patikusokat érintő legfontosabb kérdésekről – hangsúlyozta a Magyar Gyógyszerészeti Kamara Sümegi Vándorgyűlésén Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója.

Nyitrai Zsolt köszöntőjében kifejtette: a legutóbbi látogatásukon, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara székházában értékelték az elmúlt négy év tapasztalatait, s szóba kerültek a jövő feladatai is.
Ha a szavazópolgárok úgy döntenek április 6-án, hogy tovább folytathatjuk az elkezdett munkát, három fontos célkitűzést szeretnénk elérni. Ezek: a tulajdonosi program végigvitele a következő ciklusban, a fiatal gyógyszerészek helyzetbe hozása, valamint a patikák gazdasági, működési feltételeinek megtartása, illetve erősítése – jelentette ki a képviselő.

Nyitrai Zsolt emlékeztetett: 2010-ben a Fidesz stratégiai szövetséget kötött a Magyar Gyógyszerészeti Kamarával, ekkor fogalmazódott meg a Mit kíván a magyar gyógyszerész? dokumentum, amely 12 pontban összegezte a szakma elvárásait. Azóta minden pontban történt egyértelmű előrelépés, ezek közül a legfontosabb a patikaliberalizáció leállítása, a gyógyszertárak nemzeti, gyógyszerészi tulajdonban tartása, valamint a patikák gazdasági, működési feltételeinek megtartása, illetve erősítése.

Hozzátette: a veszteséges patikák száma jelentősen csökkent. A kormányváltás óta mintegy 2 ezer gyógyszer ára lett olcsóbb. Míg a Gyurcsány-korszakban 60 milliárd forinttal nőttek a betegterhek, addig csak 2012-ben – egyetlen év alatt – 7,5 milliárddal csökkentek. Mindezek az intézkedések pozitív változást hoztak a 15 ezer gyógyszerészettel foglalkozó dolgozó, a 2330 patika és természetesen a betegek számára is.

Számunkra rendkívül fontos a párbeszéd – folytatta Nyitrai Zsolt -, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatósága éppen ebből a célból jött létre a tavalyi év szeptemberében. Ez a párbeszéd ma is létezik és folyamatos, hiszen e nélkül nincs együttműködés. Mindezt jól bizonyítja, hogy a kormány képviselői, szakpolitikusai folyamatosan egyeztetnek a kamarával, s ezúttal is részt vettek a vándorgyűlés munkájában. Megemlíthetjük azt a telefonos fórumot is, amelyen Szócska Miklós államtitkár tavaly decemberben a gyógyszerészekkel konzultált az aktuális kérdésekről.

„Továbbra is számítunk a szakma visszajelzéseire, hiszen igen fontosak számunkra, hogy tudjuk, a jogszabályok miképpen érvényesülnek a mindennapi gyakorlatban. Ezeket a tapasztalatokat, adott esetben a kritikákat is szívesen vesszük, ugyanis az együttműködés mindannyiunk hasznára válik” – mondta Nyitrai Zsolt.

Hankó Zoltán a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke végezetül kifejtette, hogy a vándorgyűlés tapasztalatait összegezve elkészítenek egy stratégiai megállapodás tervezetet a további együttműködés reményében, amelyet hamarosan eljuttatnak a Fidesz Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Igazgatóságának.


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3631 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.045seconds