szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2014.02.25.  
3741 alkalommal olvasva
Célhoz ért a városi bálon gyűjtött támogatás Képgaléria

A hagyományosan jótékonysági célokat szolgáló városi bál kedvezményezettje ebben az évben a Dr. Réthy Pál Kórház és Rendelőintézet gyermekosztálya volt. Az osztály a közelmúltban kipróbálásra kapott egy olyan betegőrző monitort, amely a gyermekek életfunkcióit figyeli – a jótékonysági bál résztvevőinek és támogatóinak köszönhetően ezt most meg is tudják vásárolni.

Vantara Gyula polgármester, dr. Becsei László, a kórház főigazgató főorvosa és dr. Baji Sándorosztályvezető főorvos szerdán mutatta be a támogatóknak azt a monitort, amelyet a városi bál eredményeként vásárolhat meg a kórház.

– Békéscsaba önkormányzata az év elején hagyományosan jótékonysági bált szervez, amelynek idén először a Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont. A belépők, tombolák árából, és a felajánlott támogatásokból minden évben civil szervezeteket, intézményeket támogatunk. A rendszerváltás után nem csak ünnepeink méltó megünneplését kellett megtanulnunk, hanem azt is, hogy szükség van az adakozásra, a jótékonykodásra: akik jobb körülmények között élnek, azoknak segíteniük kell az elesettebbeket. Köszönjük, hogy eljöttek a bálra és támogatásukkal segítették a gyermekosztályt – intézte szavait a megjelent gyémánt és arany fokozatú támogatókhoz Vantara Gyula. A polgármestertől megtudtuk, hogy százharmincketten vettek részt a bálon, összesen 277 ezer forint jött be a tombolákból és 41 cég illetve vállalkozás segített. A nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően összesen 900 ezer forint gyűlt össze a kórház gyermekosztálya számára.

Dr. Becsei László köszönetet mondott az adományért, amelyből megvásárolhatják a régóta vágyott betegőrző monitort, és hozzátette: öröm számukra, hogy bár már nem az önkormányzathoz tartozik a kórház, a város részéről az odafigyelés, a segíteni akarás továbbra sem szűnt meg irányukban. Kiemelte, hogy a gyermekosztály kicsi betegeire különösen odafigyelnek dr. Baji Sándor és kollégái.

– A betegőrző monitor egy egészen kis készülék, azonban nagyon fontos szerepe van, folyamatosan figyeli az életfunkciókat, ami a súlyosan beteg gyerekek esetében igen nagy segítség. A vadonatúj készüléket kipróbálásra kaptuk, köszönet mindenkinek, hogy megvásárolhatjuk – tette hozzá dr. Baji Sándor.
A kórház gyermekosztályán ezután a támogatók a saját szemükkel győződhettek meg arról, hogyan működik, mit tud a készülék. Dr. Becsei László és dr. Baji Sándor körbe kalauzolták a vendégeket a barátságosan kialakított osztályon, ahol ha baj van, legféltettebb kincseink gyógyulhatnak.

forrás: csabaimerleg.hu

2014_bali_adomany_01.jpg
2014_bali_adomany_02.jpg
2014_bali_adomany_03.jpg
2014_bali_adomany_04.jpg


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.047seconds