szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.03.17.  
2463 alkalommal olvasva
Megalakult a Közép Békési Ivóvízminőség-javító Társulás

A Dél-alföldi Ivóvízminőség-javító Program újabb fontos állomásához érkezett. 2010. március 16-án, Békéscsabán megalakult a Közép Békési Ivóvízminőség-javító Társulás, az alábbi résztvevőkkel: Békés, Békéscsaba, Bélmegyer, Bucsa, Csabaszabadi, Csanádapáca, Csárdaszállás, Csorvás, Dévaványa, Doboz, Ecsegfalva, Füzesgyarmat, Gerendás, Geszt Gyomaendrőd, Gyula-Városerdő, Kamut, Kertészsziget, Kétegyháza, Kétsoprony, Körösladány, Köröstarcsa, Körösújfalu, Kötegyán, Lőkösháza, Medgyesbodzás, Méhkerék, Mezőberény, Mezőgyán, Murony, Okány, Pusztaottlaka, Sarkad, Sarkadkeresztúr, Szabadkígyós, Szeghalom, Tarhos, Telekgerendás, Újszalonta, Újiráz, Vésztő, Zsadány.

Az így létrejött társulás a maga 42 tagjával a legnagyobb Dél-alföldi régióban.

A részvevők közül 29 település jelenleg is a Közép Békési Regionális ivóvízvezeték rendszerről kapja az ivóvizet. A program megvalósítása során a regionális vezetékrendszer felújításával, bővítésével további 13 település csatlakozik a rendszerhez.
A társulás alakuló ülésén a tisztségviselőket is megválasztották a résztvevők. A társulás elnöke Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere lett, a két elnökhelyettes Macsári József és Izsó Gábor, Szeghalom illetve Békés polgármestere lett. Az elnökég tagjává választották még Tóth Imre és Várfi András, Sarkad és Gyomaendrőd polgármesterét. Az Ellenőrző Bizottság Elnökévé Kalcsó Istvánnét, Kétegyháza polgármesterét, tagjaivá pedig Pusztaottlaka polgármesterét, Simonka Györgyöt és Vésztő polgármesterét, Kaszai Jánost választották meg.

A létrejött társulás legfontosabb feladata a részletes műszaki tervek alapján a pályázat elkészítése és benyújtása a Környezeti Operatív Program pályázati kiírására. Az esetben, ha társulás a szükséges támogatást megkapja, és az érintett önkormányzatok a szükséges saját forrást biztosítani tudják, akkor 2013-ban a legszigorúbb az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által meghatározott paramétereknek is megfelelő ivóvizet fogyaszthatnak az érintett településen élők.

Tisztelettel:

Vantara Gyula


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.044seconds