szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2014.03.30.  
3025 alkalommal olvasva
Egészséges ételek helyi alapanyagokból! Képgaléria

A Mintamenza program beszállítói közbeszerzés eredményeit ismertették pénteken délután a Gyermekélelmezési Intézmény központi épületében. A sajtótájékoztatón Dávidné Tóth Edit az intézmény igazgatója elöljáróban elmondta, hogy naponta több 9500 adag ételt biztosítanak a város oktatási és köznevelési intézményei, a napközi otthonos ellátás, valamint a szociális ellátásban részesülők számára is.

Négy főzőkonyhájukban az óvodás korosztálytól egészen az idősekig biztosítják az egészséges ételeket közbeszerzési eljárás útján mintegy ötszáz millió forint értékben évente. A Mintamenza program céljáról Dávidné Tóth Edit kiemelte, hogy az egészséges alapanyagokat is helyi vállalkozóktól szerzik be. Örvendetes, hogy évről évre nő a békéscsabai beszállítók száma is. Vantara Gyula mindehhez hozzátette, hogy 2011-ben ötlött fel a gondolat, hogy a helyi termelőket vonják be a közétkeztetésbe. A közbeszerzési törvény „útvesztőin” átverekedve évről-évre igyekeztek minél több helyi, 40 kilométeres körön belül található partnert bevonni az 500 millió forintos programba. A polgármester kiemelte, hogy a kiírást is folyamatosan igyekeztek finomítani és megköszönte munkatársainak azt a kitartó munkát, amelyet a közbeszerzési kiírással, az értékeléssel és a jogi területen végeztek. Azt is hozzátette, hogy mindez a helyi vállalkozók számára is előnyös, hiszen biztos piac, és a munkahelyteremtéshez, a munkahelyek megőrzéséhez is hozzájárul.

– Sajnos a mai gyerekek szótárából szinte hiányzik a leves szó. Nem ismerik ezt a hagyományos ételt. A családoknál már nincs idő a meghitt vacsorákra, sok helyen elmarad a vasárnapi ebéd is. A szépen megterített asztalnál volt idő beszélgetni is. Étkezési kultúránk átalakulóban van, így csökken a családok összetartó ereje – összegezte a napjainkra oly jellemző folyamatokat a polgármester.

Prohászka Béla szakmai szempontból értékelte a Mintamenza programot és szólt a problémákról is: az ízetlennek tartott levesek valójában valós ízűek, hiszen nem tartalmaznak ízfokozókat, adalékanyagokat, ételízesítőket – mondta.

A sajtótájékoztatón a jelenlévő négy beszállító is bemutatkozott: a Sütőkert Árendás Béla, a Mese Cukrászdát Kellner Zoltán, a Szőke és Társát Szőke Kis János, valamint a Mezőkert Tóth Tamás ügyvezető mutatta be.

forrás: Csabai Mérleg

2014_mintamenza_eredmenyek_01.jpg
2014_mintamenza_eredmenyek_02.jpg
2014_mintamenza_eredmenyek_03.jpg


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3488 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3606 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.068seconds