szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2014.04.09.  
2986 alkalommal olvasva
Folklór fesztivál Képgaléria

Vantara Gyula nyitotta meg szombaton délelőtt a Városaink, községeink, polgáraink című vándorkiállítást a Csabagyöngye Kulturális Központban. A kiállításnak – amely Békéscsaba és térsége történetét hivatott bemutatni – a békéscsabai volt a tizedik, záróállomása.

A szabadkígyósi Lastovička citera együttes muzsikával fogadta a Jókai színháztól indult menetet a Csabagyöngyében, ahol Szente Béla igazgató a házigazda intézmény nevében köszöntötte az egybegyűlteket, majd a polgármester megnyitotta a vándorkiállítást.

Vantara Gyula elmondta, hogy a tizedik állomásához érkezett a vándorkiállítás, amely Békéscsaba és térségének történetét hivatott bemutatni, és amelynek eddig mintegy 1200 látogatója volt. Békéscsaba első embere megköszönte a kilenc együttműködő önkormányzatnak, és a Munkácsy Mihály Múzeum munkatársainak szervező munkáját. Azt is kiemelte, hogy a kiállítás célja értékeink védelme, továbbadása, illetve az, hogy a települések megismerjék múltjukat, történetüket, helytörténeti érdekességeiket, híres szülötteiket, neves személyiségeiket, hiszen köztünk is élnek tehetséges emberek, alkotók.

Ando György múzeumigazgató mindehhez tréfásan hozzátette, hogy a régieknél az is jót jelentett, ha valakinek fekete kakasa született, mert akkor minden kívánsága, álma teljesülhetett.

A gyerekeknek ezen a napon online helytörténeti vetélkedővel kedveskedtek a szervezők, amelyet a város honlapján követhettek nyomon értékes nyereményekért.

A vándorkiállítás záró rendezvényén minden település egy-egy helyi művészeti csoportja mutatkozott be. Fellépett a Kondorosi Citerazenekar, a Nefelejcs Népzenei Egyesület Csorvásról, a Márki Sándor Nemzetiségi Nyugdíjas Klub Énekkara Kétegyházáról, a Tengelice Énekegyüttes Újkígyósról, a Kaláris AMI néptáncosai Kétegyházáról, a Gerendási Citeraegyüttes, a Horenka Hagyományőrző Népdalkör és a Kétsopronyi Citerazenekar, valamint a telekgerendási Borouka Pávakör tagjai látogattak el Békéscsabára, a helyi színeket pedig a Nefelejcs Népdalkör és a Balassi Táncegyüttes képviselték.

forrás: Csabai Mérleg

2014_folklor_fesztival_01.jpg
2014_folklor_fesztival_02.jpg
2014_folklor_fesztival_03.jpg
2014_folklor_fesztival_04.jpg


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.108seconds