szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2014.07.02.  
2989 alkalommal olvasva
Elkészült a „Csabai Kolbásztörvény”

Vantara Gyula Békéscsaba polgármestere sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Békéscsaba Város Önkormányzat Közgyűlése 2014. június 27-én megalkotta a „Csabai Kolbásztörvényt” annak érdekében, hogy biztosítani lehessen a Csabai kolbász garantáltan prémium minőségét. A „Hagyományos Csabai Kolbász” védjegy használatának jogát a megalakításra kerülő Csabai Kolbásztestület fogja odaítélni a pályázó termelőknek.

A „Hagyományos Csabai Kolbász” tanúsító védjegy használatának rendjéről szóló önkormányzati rendelet megalkotásának célja, hogy biztosítsa a Csabai kolbász prémium minőségét, segítse a helyi kistermelők piacra jutását, a Csabai kolbász hírnevének építését, és ezzel békéscsabai családok sokaságának nyújtson tisztes megélhetést és kiegészítő jövedelmet, hozzájárulva a helyi gazdaság megerősödéséhez.
Annak érdekében, hogy a Csabai kolbászt prémium termékként tudják a termelők pozícionálni, célszerű a hagyományosan készülő, garantáltan minőségi termékek védjeggyel történő megkülönböztetése.

A védjegy
A „Békéscsaba Megyei Jogú Város színeként” ismert kék, valamint a város címerében is megjelenő kétfarkú oroszlán felhasználásával megtervezésre került a védjegy vizuális alapjául szolgáló embléma.
Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata kérelmezte az embléma tanúsító védjegyként történő lajstromozását a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál.

Csabai Kolbásztestület
Az Önkormányzat a védjegy használatát azon termelők számára biztosítja, akik bizonyítottan magas minőségi követelményeknek megfelelő kolbászt állítanak elő. A minősítést a megalakításra kerülő Csabai Kolbásztestület végzi el. A héttagú testület a polgármester elnökletével negyedévente, kolbászzsűrizés keretében vizsgálja meg a pályázó kolbásztermelők által benyújtott termékmintákat.
A Kolbásztestület minősítése alapján az Önkormányzat a Védjegytörvény 23–26. §-ai alapján megkötésre kerülő védjegylicencia-szerződéssel használati jogot biztosít az érintett termelőknek.


2018.04.27.
3701 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3495 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3616 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.045seconds