Épített örökségek és kulturális hagyatékok megóvása
Épített örökségek és kulturális hagyatékok megóvása
szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2014.07.02.  
2739 alkalommal olvasva
Átadták az új zöldséges piacot

Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere és Kozma János, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. cégvezetője vágták át a nemzeti színű szalagot szombaton reggel a csabai zöldségpiac Trefort utcai új bejáratánál. Így hivatalosan is megnyitotta kapuit a vásárlók és az árusok előtt a fedett, megújult, modern zöldséges szabadtéri csarnok.

Mint azt Vantara Gyula elmondta, az önkormányzat az elmúlt nyolc éves ciklusban az új beruházások mellett meglévő értékeink ápolását, fejlesztését, korszerűsítését tűzte ki célul. A csabai piac fejlesztésére –, amely a város egyik legnépszerűbb kereskedelmi helyszíne, és amely több ezres vásárlói tömeget szolgál ki, s mintegy négy-ötszáz őstermelőt, kereskedőt vonz hetente – most egy tanyafejlesztési program kínált jó lehetőséget. A pályázat keretében a régi „fóliás” teret egy modern szabadtéri csarnok váltotta fel.

A felújítás 52,5 millió forint támogatásban részesült. Az önkormányzat ehhez az összeghez még további 7,2 millió forint önerőt társított. A piac jobb megközelíthetősége és a kerékpárosok érdekében 50 férőhelyes kerékpártárolót alakítottak ki a Trefort utca mentén, és a Szabó Dezső utca vonalában.

A projekt keretében az őstermelők rendelkezésére álló értékesítő terület infrastrukturális fejlesztése nyomán a 4600 négyzetméteres szabadtéri elárusítóhely területéből összesen 1500 négyzetméternyi területet fedtek le.

A polgármester azt is elmondta, hogy keresik a további pályázati lehetőségeket a piac külső és belső infrastruktúrájának további fejlesztésére.

forrás: Csabai Mérleg


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.069seconds