szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2014.07.02.  
4278 alkalommal olvasva
Diplomaosztó a Szent István Egyetemen Képgaléria

Vantara Gyula felszólalása a békéscsabai diplomaátadón:

Tisztelt Egyetemi Vezetés, Tanár Urak, Munkatársak, Kedves Végzős Hallgatók, Családtagok, Vendégek!

Külön öröm részt venni olyan ünnepi rendezvényeken, ahol fiatalok életútjának olyan fontos állomásához érkeznek, mint a diplomaosztás. Egy-egy ilyen esemény – az öröm és a meghatottság természetes érzése mellett – óhatatlanul egy kicsit számvetésre is késztet. Hiszen egyfelől a diplomához jutás az érdekeltek és családjuk életében egy korszak lezárása és egyben nyitánya egy új periódusnak. Önök kedves végzős hallgatók ma hivatalos okmányt kapnak bizonyított tudásukról, több évig tartó megfeszített munkájuk eredményéről.

Azt gondolom, hogy joggal lehetnek büszkék a teljesítményükre. Ismerve a tanári kar elhivatottságát, felkészültségét, tudva azt, hogy itt gyakorlatorientált képzés folyik és a korábban végzett diplomások munkaerő-piacon való elhelyezkedése alapján is hiszem, hogy a Szent István Egyetem Békéscsabai Campusán szerzett diplomával a zsebükben korszerű, versenyképes tudást birtokolnak. Olyat, amivel a munkaerőpiacon Önök is az elképzelésüknek megfelelő munkához, és ezáltal biztos megélhetéshez juthatnak.

Másfelől a diplomaosztás nyilván számvetésre készteti az okmányt kibocsátót. Ilyen eseményekkor magától adódik a kérdés: vajon a közeli múltban mi változott, milyen helyzetben is van ma a telephely? Tudott dolog, hogy akár csak ha az utóbbi rövid félévet tekintjük is több lényeges változás történt. Egyrészt vezetőváltást élt át a Kar egésze, másrészt hónapokkal ezelőtt sajnos elterjedt az a rémhír, hogy ez év szeptemberétől megszűnik Békéscsabán a felsőoktatás. A vezetőváltás reményeim szerint esélyt ad arra, hogy a jövőben pozitív irányú változások történjenek mind a telephely életében, mind pedig a Kar vezetése és a városi vezetés közötti kapcsolatokban.

A képzés esetleges megszűnésével kapcsolatban pedig csak annyit szeretnék mondani, hogy egyeztetést kezdeményeztünk az egyetem vezetésével. A tárgyalások eredményeképpen biztosítékot kaptunk arra nézvést, hogy a felvételi tájékoztatóban Békéscsabára meghirdetett képzések 2014 őszén itt indulhatnak.

Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy a Kar vezetésének ne kellene elvégeznie egy alapos számvetést. Meg kellene megtennie azokat a sürgető pénzügyi, képzéssel kapcsolatos, személyi és egyéb lépéseket, amelyek eredményeként a Campus megrendült helyzete stabilizálható.

A város vezetése reménykedve vár egy olyan, legalább rövid távra szóló kibontakozási stratégiát, amelynek megvalósításával a békéscsabai képzés egy új, felívelő korszakba léphet. Olyan stratégiát, ami részünkről is jó szívvel támogatható, s mögé állva más fórumokon is képviselhető. Hiszem, hogy az új vezetésben, az itteni kollektívában van annyi elszántság, erő, akarat és szellemi muníció, hogy meg fogják találni a lehetséges kiutat a megújulásra.

Végezetül Békéscsaba Megyei Jogú Város lakossága és a magam nevében szívből gratulálok minden diplomáját ma átvevő hallgatónak. Kívánom, hogy a békéscsabai telephely minél hamarabb túljusson a jelenlegi nehéz helyzeten, hogy továbbra is egyik fontos fellegvára legyen a humánerőforrás-fejlesztés Békés megyei rendszerének.

Köszönöm, hogy meghallgattak!

2014_diplomaoszto_01.jpg
2014_diplomaoszto_02.jpg
2014_diplomaoszto_03.jpg
2014_diplomaoszto_04.jpg


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.046seconds