szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2014.07.20.  
3049 alkalommal olvasva
Elkészült a CsabaPark

Egyéves munkát követően, az elmúlt hetekben befejezték a kivitelezést a CsabaPark első ütemében. A városi parkerdőben állnak az épületek, kész a játszótér és a hatalmas rendezvénycsarnok is, amit szeptemberben vehet birtokba a nagyközönség.

Sajtónyilvános, műszaki átadáson mutatták be csütörtökön a CsabaPark immáron teljes egészében kész objektumait. Az Európai Unió és Magyarország kormánya által támogatott beruházás célja, hogy a Csabai kolbász gasztronómiai hagyományait ápoló komplex szolgáltatást nyújtó, turisztikai attrakció együttes létesüljön Békéscsabán, amely szórakoztató és pihenő központja lesz a dél-alföldi régióban élőknek, és az ide látogató vendégeknek. A beruházás összértéke bruttó 1.35 milliárd forint.

A műszaki átadáson Vantara Gyula, polgármester arról szólt, hogy aki nyitott szemmel jár városunkban lépten-nyomon a fejlesztések eredményeivel szembesülhet. Az utóbbi nyolc évben Békéscsabán több mint száz projekt valósult meg, s több mint 30 milliárd forintnyi támogatást használtunk fel mindehhez.
- A CsabaPark is ezen fejlesztések sorába illeszkedik. A város a kormányzat törekvéseivel megegyezően a helyi, kistermelőket igyekszik helyzetbe hozni. A Csabai kolbász marketing tervét 2012-ben hagyta jóvá a testület, et követően készült el a kolbászkatalógus, megtörténtek az egyeztetések, a Csabai kolbász hungarikum lett, bevezettük a minőséget tanúsító védjegyet, megjelent egy angol-magyar kiadvány, most pedig a CsabaParkban létrejött kolbászfalu is elkészült – hallhattuk Vantara Gyulától, aki arra is figyelmeztetett, hogy meglévő értékeink, hagyományaink őrzése és védelme a mai generáció feladata, apáink, nagyapáink örökségét nekünk kell átadni gyermekeinknek, unokáinknak.

forrás: csabaimerleg.hu


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.258seconds