Épített örökségek és kulturális hagyatékok megóvása
Épített örökségek és kulturális hagyatékok megóvása
szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2014.08.25.  
2922 alkalommal olvasva
Augusztus 20-a Békéscsabán

Az államalapítás ünnepén köszönte meg a bizalmat Vantara Gyula.

Békéscsabán államalapító Szent István ünnepén a központi programsorozat a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar térzenéjével indult a városháza előtti, tavaly megújult főtéren. A zenés ébresztőt követően ünnepélyes zászlófelvonás következett, katonai tiszteletadással. Ezután a nemzeti ünnepeink megszokott részeként állampolgársági esküt tettek új nemzettársaink. Békéscsabán eddig összesen 2220-an tettek esküt, 20-án pedig újabb 37 fő vállalta a nemzeti hitvallást.

Új honfitársainkat Vantara Gyula Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere, országgyűlési képviselő az alaptörvény soraival köszöntötte: - Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a család, és a nemzet. Összetartozásunk alapvető értékei a hűség, a hit és a szeretet. A politikus elmondta, hogy sokkal közelebb vagyunk egymáshoz, mint azt gondolnánk, s most azok, akik eddig csupán lelkükben voltak magyarok, a jog által elismerten is azok lesznek. Az eskütétel után a határon túl élő nemzettársaink az oklevél mellé egy új lisztből készült kis cipót is kaptak. A központi ünnepség része volt az ökumenikus kenyérszentelés és áldás is.

A megyeszékhelyen a nemzeti ünnep szervezői gondoskodtak a családok kikapcsolódásáról is. Óriási ugráló vár, kézműves sátor, számos koncert és gyermekprogram várta a Szent István térre kilátogatókat. A délután folyamán, a Békéscsabán nevelkedett festőgéniusz, Munkácsy Mihály születésének 170. évfordulójára készült tortából osztottak szét a készítők ezer szeletet.

A szélvihar és heves eső miatt az esti programok – a szervezők emberfeletti munkájának köszönhetően – nem maradtak el. Az ünneplőket Békéscsaba polgármestere köszöntötte, aki beszédében kiemelte: „Szent István királyunk ünnepe a biztos történelmi és szellemi-kulturális alap, ahová lélekben mindig vissza kell térnünk. Első keresztény magyar király tanított meg minket arra, hogy küldetésünk van és hivatásunk. Itt vagyunk Európa, itt vagyunk a világ közepén, és őrizzük a múltat, hogy élhessünk a jelenben és várhassuk a jövőt.”
A polgármester megemlékezett azokra a békéscsabai katonákra, akik éppen száz esztendeje a 101-es Honvéd gyalogezred legénységének tagjaként a városból indultak a szerb frontra.

Vantara Gyula ezt az alkalmat megragadva mondott köszönetet a békéscsabaiak bizalmáért, hiszen 8 éven át lehetett a város polgármestere, s most országgyűlési képviselőként szolgálja tovább a térség érdekeit.
A beszéd után a magyarság történetét bemutató darab, a Honfoglalás című rockopera zárta a nemzeti ünnepet.


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.049seconds