szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2015.02.19.  
3683 alkalommal olvasva
Milliárdos beruházás a Csaba Metálnál Képgaléria

A Csaba Metál Zrt. egymilliárd forintos beruházást hajtott végre, melynek keretében új üzemcsarnokot avatott fel február 18-án, Békéscsabán Áder János köztársasági elnök és Majoros Béla vezérigazgató.

A családi vállalkozásként indított, mára már közel ezer embernek munkát adó öntöde igazi sikertörténetet produkált az utóbbi években, melyet számos díjjal is elismertek a szakmai szervezetek.
A Zrt. tevékenységi köre 2005 júniusáig könnyűfémöntés és egyéb, nem vas fémöntés, megmunkálás volt. Ez 2005 júliusától kiegészült a társaság szeghalmi telephelyén folytatott fémszerkezet-gyártással. A cég profilja az alumínium-nyomásos öntés mellett kiegészült a vas- és acélszerkezet gyártással, alvázgyártással, járműalkatrész gyártással, sőt buszgyártással is.
A Zrt. megbízható beszállítója az autóipari cégeknek, alkatrészeik eljutnak például a BMW és a Volkswagen gyárakhoz is. A társaság termékeit mintegy 80 százalékban exportként értékesítik, tavalyi árbevételük meghaladta a 10 és félmilliárd forintot.
Majoros Béla, a Csaba Metál Zrt. vezérigazgatója beszédében emlékeztetett arra, hogy két évvel ezelőtt egy hasonló esemény keretében ugyancsak egy új üzemcsarnokot avattak fel. Most újabb 3262 négyzetméterrel bővült a létesítmény egy egymilliárd forintos fejlesztés eredményeként, mely felerészben uniós támogatásból valósulhatott meg. Mint megtudtuk, a beruházásnak köszönhetően újabb ötven munkahelyet teremt a cég, mely immár nemcsak a rendszerbeszállítók, hanem közvetlenül az európai autógyártók felé is értékesít majd.
- Mikor arról kérdeznek, mi a siker titka, elmondhatom, hogy sok tényező játszik ebben szerepet. Ilyen a munka iránti alázat, a szakmai felkészültség, a kreativitás, az innovatív gondolkodás, de a kiváló kollégák és a biztos családi háttér is – hallhattuk Majoros Bélától.
Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere így fogalmazott:
- A Csaba Metál bizonyítja, hogy hazánk dél-keleti régiójának gazdasága is képes magas hozzáadott értékű termékek fejlesztésére és előállítására. Büszkék lehetünk arra, hogy egy békéscsabai székhelyű, magyar tulajdonú vállalkozás mutat példát gondosságból, alázatból és szorgalomból. Bízom abban, hogy a Csaba Metál és Majoros Béla vezérigazgató úr tevékenysége követendő például szolgál a helyi vállalkozások számára és a közeljövőben lesznek olyan békéscsabai cégek, amelyek hasonló módon tudnak majd fejlődni. Külön öröm a számomra, hogy ezzel a nagyszabású beruházással újabb munkahelyek létesülnek.
Szarvas Péter kiemelte: „Gazdaságpolitikai céljaink meghatározásakor vezetőtársaimmal különös hangsúlyt fektetünk a vállalkozásfejlesztésre, a munkahely-teremésre és megtartásra. Együttműködésünket jól példázza a Csaba Metál tavalyi évben felújított bekötőútja, amelyhez az önkormányzat 15 és fél millió forintos támogatást nyújtott. Békéscsaba polgármestereként, partnerségi viszonyt szeretnék kialakítani a térségben működő gazdasági társaságokkal.”
Ugyancsak elismeréssel szólt a Csaba Metál cégtörténetéről a köztársasági elnök, akit néhány hónappal ezelőtt maga Majoros Béla hívott meg a csarnokavatóra.
- A Csaba Metál eddigi munkája egyrészt példát, másrészt biztatatást is jelent. Példa arra, hogy Magyarországon is lehet sikeres, európai szinten is elismert, versenyképes vállalkozást működtetni. Ugyanakkor biztatást is ad másoknak, hogy kövessék az ő példájukat. Én magam is vallom, hogy a teljesítmény tiszteletet érdemel. A Csaba Metál teljesítménye pedig mélán érdemes arra, hogy megsüvegeljük - mondta Áder János, aki Kossuth Lajostól is idézett beszédében: „ipar nélkül a nemzet félkarú óriás”. A köztársasági elnök végezetül párhuzamot vont a Csaba Metál fejlődése és Ganz Ábrahám munkássága között ezzel is kifejezve elismerését a csabai vállalkozás teljesítményét illetően.

forrás: csabaimerleg.hu

2015_csabametal_01.jpg
2015_csabametal_02.jpg
2015_csabametal_03.jpg
2015_csabametal_04.jpg


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.047seconds