szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2015.03.20.  
1143 alkalommal olvasva
Válaszlevél Körömi János Gézának

Tisztelt Körömi Úr!

Engedje meg, hogy bírálatai mellett, (amit úgy tesz meg, hogy pártja az Együtt – A Korszakváltók Pártja nem volt képes országgyűlési képviselőt állítani Békéscsabán) felhívjam figyelmét egy tárgyi tévedésre, amelyet, ha követné a parlamenti munkát, nem hozott volna fel.

Szabó Tímea országgyűlési képviselő. Mielőtt kiadta januári közleményét és pellengére állította a költségvetési bizottság fideszes és KDNP-s képviselőit, pontosan tudnia kellett – szakmai hozzáértését vonnánk kétségbe, ha az ellenkezőjét feltételeznénk –, hogy a Házszabály december 15-én már nem teszi lehetővé a 2015-es költségvetés módosítását, törvényjavaslata érdemi tárgyalására nem lett volna lehetőség, képviselői önálló indítványának tárgysorozatba vételét ezért nem szavazták meg a kormánypárti képviselők.

Annak ellenére vádolja a gyermekszegénység iránti érzéketlenséggel a fideszes politikusokat, hogy már nyilvánosságra kerültek azok az adatok, amelyek bizonyítják, hogy a kormány kiemelt célként kezeli a gyermekszegénység felszámolását és a gyermekétkeztetés ingyenessé tételét a rászorulók számára.

A hétvégi, az ünnepek és az iskolai szünetek alatti időszakban történő meleg ételhez jutás megoldására négyszázmillió forinttal emeltük meg a nyári gyermekétkeztetés jövő évi keretét, és 5,5 milliárd forinttal többet különítettünk el a tanév közbeni étkezés finanszírozására. Az 5,5 milliárd forint többlet lehetővé fogja tenni, hogy 2015-ben a gyerekek kétharmada tanév közben az iskolákban ingyen étkezhessen.

A gyermekek érdekében is mindig készen áll a Fidesz képviselőcsoportja az érdemi vitákra, pozitív intézkedések meghozatalára, azonban a jogszabályok figyelmen kívül hagyását nem tartjuk szerencsésnek.

Joggal merülhet fel a gyanú, hogy az Együtt-PM színeiben mandátumot szerző Szabó Tímea képviselőtársamat nem igazán a rászorulókon való segítés szándéka vezette törvényjavaslatának megfogalmazásában és benyújtásában, hanem az egyszerű szereplési vágy, és a gyermekétkeztetést csupán – sajnálatos módon – fel- és kihasználta önös célja elérése érdekében.

Tisztelt Körömi Úr, Ön ne essen ebbe a hibába! Kérem, kövesse figyelemmel a parlamenti munkát, kérdésével, javaslatával pedig bátran keressen, irodám ajtaja nyitva áll!


Vantara Gyula
választókerületi elnök


2017.12.14.
132 alkalommal olvasva
2017.12.14.
125 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2018 Vantara Gyula
parse time: 0.075seconds