szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2015.03.20.  
2648 alkalommal olvasva
Válaszlevél Körömi János Gézának

Tisztelt Körömi Úr!

Engedje meg, hogy bírálatai mellett, (amit úgy tesz meg, hogy pártja az Együtt – A Korszakváltók Pártja nem volt képes országgyűlési képviselőt állítani Békéscsabán) felhívjam figyelmét egy tárgyi tévedésre, amelyet, ha követné a parlamenti munkát, nem hozott volna fel.

Szabó Tímea országgyűlési képviselő. Mielőtt kiadta januári közleményét és pellengére állította a költségvetési bizottság fideszes és KDNP-s képviselőit, pontosan tudnia kellett – szakmai hozzáértését vonnánk kétségbe, ha az ellenkezőjét feltételeznénk –, hogy a Házszabály december 15-én már nem teszi lehetővé a 2015-es költségvetés módosítását, törvényjavaslata érdemi tárgyalására nem lett volna lehetőség, képviselői önálló indítványának tárgysorozatba vételét ezért nem szavazták meg a kormánypárti képviselők.

Annak ellenére vádolja a gyermekszegénység iránti érzéketlenséggel a fideszes politikusokat, hogy már nyilvánosságra kerültek azok az adatok, amelyek bizonyítják, hogy a kormány kiemelt célként kezeli a gyermekszegénység felszámolását és a gyermekétkeztetés ingyenessé tételét a rászorulók számára.

A hétvégi, az ünnepek és az iskolai szünetek alatti időszakban történő meleg ételhez jutás megoldására négyszázmillió forinttal emeltük meg a nyári gyermekétkeztetés jövő évi keretét, és 5,5 milliárd forinttal többet különítettünk el a tanév közbeni étkezés finanszírozására. Az 5,5 milliárd forint többlet lehetővé fogja tenni, hogy 2015-ben a gyerekek kétharmada tanév közben az iskolákban ingyen étkezhessen.

A gyermekek érdekében is mindig készen áll a Fidesz képviselőcsoportja az érdemi vitákra, pozitív intézkedések meghozatalára, azonban a jogszabályok figyelmen kívül hagyását nem tartjuk szerencsésnek.

Joggal merülhet fel a gyanú, hogy az Együtt-PM színeiben mandátumot szerző Szabó Tímea képviselőtársamat nem igazán a rászorulókon való segítés szándéka vezette törvényjavaslatának megfogalmazásában és benyújtásában, hanem az egyszerű szereplési vágy, és a gyermekétkeztetést csupán – sajnálatos módon – fel- és kihasználta önös célja elérése érdekében.

Tisztelt Körömi Úr, Ön ne essen ebbe a hibába! Kérem, kövesse figyelemmel a parlamenti munkát, kérdésével, javaslatával pedig bátran keressen, irodám ajtaja nyitva áll!


Vantara Gyula
választókerületi elnök


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3630 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.063seconds