szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2015.04.05.  
2754 alkalommal olvasva
Húsvéti gondolatok

A húsvét az egyházi ünnepeink közül a feltámadást, a népszokásainkban pedig a tavaszt, a természet megújulását szimbolizálja. A keresztény világ egyik legnagyobb jelentőséggel bíró eseménye, Jézus Krisztus kereszthalálára és feltámadására való emlékezés.

Nálunk ilyenkor összejön a család, hogy a nemes hagyományok felelevenítésével, ápoljuk az ünnephez kötődő népszokásokat. Délidőhöz közeledve előkerül a kamrából a féltve őrzött sonka. A gondosan előkészített, majd rafinált mozdulatokkal felszeletelt delikát rögvest helyet talál magának az asztalon. A gyors és szakavatott szervírozás csínját-bínját családi körben, apáink mozdulatait lesve sajátítjuk el, később aztán már Nekünk adatik meg, hogy továbbruházzuk az évek alatt összegyűjtött tapasztalatot és tudást.

A hét utolsó napján legtöbbször alkalmasnak bizonyul néhány nyugodtabb óra a belsőnk elmélyítésére. Ilyenkor emlékeztetve vagyunk önmagunk és egymás minél mélyebb, tudatosabb megismerésének szükségességére.
Az utóbbi években a Békéscsabai kistérség lakosainak sok kellemetlenséget kellett elviselniük a mindennapi megpróbáltatások mellett. Aki azonban figyelmesen járja a várost és környékét, annak már most egy XXI. sz.-i, a jövő generációjainak is méltó életteret biztosító, markáns település vonalai kezdenek kirajzolódni.

Végezetül az ünnepet lezáró napon, hétfőn, lehetőségünk lesz a magyarság hagyományai előtt tisztelegve, tiszta vízzel meglocsolni a szívünkhöz közel álló hölgyeket.

Voltaképpen húsvétkor, a böjt után, bizonyos mértékben valamennyien újjászületünk. Ilyenkor a tavaszi Nap sugarai ellentmondást nem tűrve árasztanak el mindent energiával, ezzel is egyértelműsítve a zord hónapok oly régen várt nélkülözésének kezdetét.

Kívánom mindannyiuknak, legyenek ezek az emelkedett hangvételű napok a hittel teli megújulás ünnepe, szeretteik körében!


Szeretetteljes, békés húsvéti ünnepeket!


Vantara Gyula
Az Ön országgyűlési képviselője


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.064seconds