szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2015.05.31.  
2648 alkalommal olvasva
Gyermeknap

Május utolsó vasárnapján mindenki a gyermekekre figyel, minden figyelmünk, szeretetünk rájuk irányul. Ám nemcsak ezen a napon, hanem egész életünk során védelmezzük őket, őrizzük minden bajtól, egyengetjük útjukat, segítjük nyiladozó értelmüket és támogatjuk szárnyaik bontogatását.
A gyermekvállalás nagy felelősség, azt jelenti, hogy gondoltunk a jövőre. Rajtunk szülőkön, nagyszülőkön múlik, milyen felnőttekké válnak. Biztonságra, védelemre, szeretetre, megbecsülésre van szükségük, s mindezek mellett azt is engednünk kell, hogy önállóan létezzenek. Legfontosabb feladatunk olyan feltételeket biztosítani, hogy vidám gyermekkort, örömteli élményeket élhessenek át s hogy őszinte, nyílt, érdeklődő emberekké váljanak.
Erőt, biztonságot és példát kell nyújtanunk nekik, hogy felkészülhessenek a felnőtt korszak feladataira, meg tudjanak felelni a jövő kihívásainak. Ne feledjük, hogy Ők alkotják a jövő nemzedékét, minden tevékenységünkkel azon kell lennünk, hogy élhetőbbé tegyük világukat, hogy megóvjuk számukra környezetünket.

Miközben mi felnőttek megpróbálunk mindent megtanítani a gyermekeinknek az életről, gyermekeink megtanítják nekünk, hogy miről is szól az élet.
Nemcsak mi igyekszünk őket formálni, alakítani, hanem ők is, puszta jelenlétükkel megváltoztatják napjainkat.

Ne feledjük, hogy a legszebb ajándék, amit gyermekeinknek adhatunk, az a szeretet. A gyermek olyan, mint a tükör, a szeretetet nem kezdeményezi, hanem visszatükrözi azt.
Ha szeretetet kap, akkor viszonozza, ha nem kap, nincs mit viszonoznia.
A szeretet adással a legcsodásabb élményben lesz részünk, a gyermekünk mosolya, és kacagása vesz majd körül bennünket minden nap.
Végezetül kívánom, a szülőknek, nagyszülőknek, hogy legyenek büszkék gyermekeikre, unokáikra. Segítsék, neveljék Őket úgy, hogy a mai világban felkészült, tisztességes és boldog emberek legyenek.
Juhász Gyula szavaival kívánok gyermeknap alkalmából minden kicsinek és nagynak sok vidámságot, jó hangulatot.

„A gyermek szeme a jövő tükre, jaj annak, aki elhomályosítja.”

Vantara Gyula
országgyűlési képviselő


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3487 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3605 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.064seconds