szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2015.07.14.  
2677 alkalommal olvasva
Közel kétmilliárd forint energetikai korszerűsítésre

Békés megye 1. számú választókerületében hat település 13 projekttel pályázott sikeresen középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztésére. Az elnyert támogatás összesen 1,95 milliárd forint.

A kormány júniusban hirdette meg a Környezet és Energia Operatív Program 2011-2013. évekre szóló akcióterve keretében a középületek kiemelt jelentőségű energiahatékonyság fejlesztését szolgáló felhívását. A 9 milliárd forintos keretösszegű pályázatok benyújtásának határideje július elseje volt.

A támogatás célja a középületek energetikai jellemzőinek és besorolásának javítása, az épületek határoló szerkezeteinek hőszigetelésével, illetve a nyílászárók cseréjével.

Környezetünk védelme, a környezettudatos szemlélet kialakítása mindannyiunk közös érdeke. Jövőnk - és természetesen pénztárcánk - szempontjából nem elhanyagolható kérdés, hogy miként gazdálkodunk az energiával.
Statisztikai adatok bizonyítják, hogy Magyarország energiafogyasztásának közel 50 százaléka az épületek üzemeltetésére és működtetésére fordítódik. Egyértelmű tehát, hogy környezettudatos beruházások megvalósításával, korszerű technológiai megoldások alkalmazásával ezen a téren lehet a leginkább csökkenteni az energiafelhasználást és a költségeket.

A térség országgyűlési képviselőjeként felelősséget érezve a környezetért, a jövő generációiért támogattam valamennyi pályázatot. A beruházás megvalósulásával jelentősen csökkenni fog ezeknek az épületeknek a rezsije. Az érintett önkormányzatok vezetőivel közösen célul tűztük ki, hogy a települések üzemeltetése és az intézményrendszerek működése minél hatékonyabb és fenntarthatóbb legyen, ezek a beruházások ezt a célkitűzést segítik.

Az idei esztendőben megvalósuló fejlesztésekkel a településeken élők kényelme és komfortérzete is növekszik.

Sikeresen pályázott:

 • Kétegyháza Nagyközség Önkormányzata a Márki Sándor Általános Iskola komplex energetikai korszerűsítésére, illetve a községháza energetikai korszerűsítésre,

 • Kétsoprony Község Önkormányzata a művelődési ház energia racionalizálására, illetve az Orvosi Centrum és a községháza energetikai korszerűsítésre,

 • Gerendás Község Önkormányzata a közművelődési intézmény energetikai korszerűsítésre, illetve az Egészségház épületeinek energetikai korszerűsítésre,

 • Telekgerendás Község Önkormányzata a Savio Szent Domonkos Katolikus Iskola és Óvoda épületeinek energetikai korszerűsítésre, illetve a művelődési ház energetikai korszerűsítésre,

 • Szabadkígyós Község Önkormányzata az óvoda, a művelődési ház és a községháza energetikai korszerűsítésre,

 • Csabaszabadi Község Önkormányzata az Általános Humán Központ épületének energetikai korszerűsítésére.


Valamennyi pályázat 150 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, így összességében 1,95 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg a térségben.


Békéscsaba, 2015. július 14.

Üdvözlettel:

Vantara Gyula
országgyűlési képviselő


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3502 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3629 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
 • Vantara Gyula
  Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
  5600 Békéscsaba

  T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.049seconds