szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2015.09.25.  
2709 alkalommal olvasva
Átadták a 47-es felújított szakaszát Békéscsaba és Orosháza között

Közel 35 kilométeres szakaszon újult meg a főút Békéscsaba és Orosháza között. Szeptember 24-én ünnepélyes keretek között adták át a szakaszt, ahol az is elhangzott: október végéig az Orosházi úti felüljáró, év végéig pedig a békéscsabai vasútállomás is elkészülhet.

A most átadott szakaszon 2014 júliusában indult az építkezés, burkolaterősítésen kívül szélesítették az utat. Ezen kívül a főúttal párhuzamosan 28 kilométeres szakaszon kerékpárút készült, 25 buszöblöt korszerűsítettek. Csorváson közel 100 parkolóhely, a Szarvas-Mezőhegyes vasútvonal felett pedig egy felüljáró újult meg összesen mintegy 8,9 milliárd forintból. A kivitelezést a Colas Út Zrt. és a Duna Aszfalt Kft. konzorciuma végezte, ismertette a részleteket az átadó ünnepségen Loppert Dániel. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs igazgatója arról is tájékoztatott, hogy az Orosházi úti felüljáró október végéig, az előtte található körforgalom pedig október közepéig, a vasútállomáson zajló munkálatok várhatóan év végéigfejeződnek be.

Amint azt Vantara Gyula országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos ünnepi beszédében kiemelte: a most elkészült szakasz nagy hálózati jelentőségű, hiszen amellett, hogy összeköti Debrecent, Békéscsabát és Szegedet, érinti Ukrajna, Szerbia és Románia határ menti térségeit is.

Gajda Róbert megyei kormánymegbízott arról beszélt, hogy gazdasági szempontból nagyon fontos Békés megye infrastruktúrájának fejlesztése, illetve kulcskérdés, hogyan lehet megyén belül a kisebb régiókat összekötni. A kormánymegbízott azt hangsúlyozta: a régiós kötelékeket nagyban erősíti ez a beruházás, majd a kerékpárút építésével kapcsolatban hozzátette, rövid és középtávon azt szeretnék elérni, hogy Békés megyében minden települést kerékpárút kössön össze.

Az átadó ünnepségen jelen volt Nagy Ferenc, Békéscsaba alpolgármestere is, aki szerint fontos a Szeged felé vezető út felújítása, hiszen a két megyeszékhely összekötése mellett, a Budapest felé vezető alternatív útvonal egy szakaszának érdemi fejlesztése is egyben, ami könnyebbséget jelenthet mindaddig, míg az M44-es megépül.

Az ünnepségen a kivitelező képviseletében Zsiga György, a Colas Út Zrt. vezérigazgatója a most elkészült szakasz fontosságát hangsúlyozta. Amint azt kiemelte: Debrecentől induló 225 kilométeres nyílt hálózatú főút Magyarország leghosszabb két számjegyű útja.

forrás: csabaimerleg.hu


2018.04.27.
3693 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3488 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3606 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.049seconds