szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2015.10.21.  
2625 alkalommal olvasva
Tisztelt Vendégek! Kedves Fesztivállátogatók!

Nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket ismét Békéscsabán, a jó ízek, a finom étkek, vagyis a kolbász fővárosában. Magyarország legjelentősebb és legismertebb gasztrokultúrális rendezvényén, a XIX. Csabai Kolbászfesztiválon.

A csabai kolbász ma már sokkal több annál, mint egy étel, amely csillapítja éhségünket. Az elmúlt tizennyolc évben a Csabai Kolbászfesztiválnak köszönhetően ez a finom csemege szimbólummá vált.
A csabai kolbász jelképe a hagyományok tiszteletének. Az elevenen élő tradíciók jelentik az alapját, ahogy nemzedékeken és családokon keresztül szállt apáról fiúra a kolbászkészítés fortélya.

A térség és benne tíz település országgyűlési képviselőjeként rendkívül fontosnak tartom, hogy a hagyományainkat megőrizzük és megismertessük vendégeinkkel. Ennek szellemében az idei évtől kezdődően jómagam kiterjesztem a Kolbászfesztivál tradíciókat óvó szellemiségét a Békéscsaba környéki településekre. Szeretném elérni azt, hogy vendégeink a csabai mellett ízelítőt kapjanak a környékbeliek kultúrájából, szokásaiból is. Asztalunknál a pompás ínyencfalatot mostantól ezen települések vezetőivel készítjük el, minden évben más polgármester irányításával. Elsőként Gerendás község irányítja majd a műveletet, emellett bemutatják a település büszkeségeit. A kezdeményezéssel bebizonyítjuk, hogy a csabai kolbász kapocs, amely összehoz és összetart.

A lassan húszéves Kolbászfesztivál mint mindig, most is lehetőséget biztosít rohanó világunkban az egymással való találkozásra, a kötetlen beszélgetésekre, az együttlétre ami manapság nehezen megfizethető.
A csabai kolbász sikere erőt adott szülővárosának, amelynek lakói ma már büszkék önmagukra, városukra, büszkék gasztronómiai értékeikre.

Javaslom, jegyezzük meg Gundel Károly, a magyar konyha első művészének szavait:

„Konyhánk, ételeink, akárcsak a zenénk, a nyelvünk elütnek a nyugati népekéitől, azonban ezzel kapcsolatban megállapíthatjuk azt is, hogy nem a magyarság hátrányára. Mindezt ismerni nemcsak érdekes, hanem hasznos is."

Békéscsaba és vendégszerető polgárai 2015-ben is kitárt karral várják a látogatókat az ország és Kelet-Európa legjelentősebb és legismertebb gasztrókultúrális rendezvényére, a XIX. Csabai Kolbászfesztiválra. Kérem, érezzék magukat olyan jól a Kolbászfesztiválon, amilyen szeretettel ez a város fogadja Önöket!


Vantara Gyula
Békéscsaba és Békés megye 1. számú
választókerületének országgyűlési képviselője


2018.04.27.
3701 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3495 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3616 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.047seconds