szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2015.10.21.  
973 alkalommal olvasva
Tisztelt Vendégek! Kedves Fesztivállátogatók!

Nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket ismét Békéscsabán, a jó ízek, a finom étkek, vagyis a kolbász fővárosában. Magyarország legjelentősebb és legismertebb gasztrokultúrális rendezvényén, a XIX. Csabai Kolbászfesztiválon.

A csabai kolbász ma már sokkal több annál, mint egy étel, amely csillapítja éhségünket. Az elmúlt tizennyolc évben a Csabai Kolbászfesztiválnak köszönhetően ez a finom csemege szimbólummá vált.
A csabai kolbász jelképe a hagyományok tiszteletének. Az elevenen élő tradíciók jelentik az alapját, ahogy nemzedékeken és családokon keresztül szállt apáról fiúra a kolbászkészítés fortélya.

A térség és benne tíz település országgyűlési képviselőjeként rendkívül fontosnak tartom, hogy a hagyományainkat megőrizzük és megismertessük vendégeinkkel. Ennek szellemében az idei évtől kezdődően jómagam kiterjesztem a Kolbászfesztivál tradíciókat óvó szellemiségét a Békéscsaba környéki településekre. Szeretném elérni azt, hogy vendégeink a csabai mellett ízelítőt kapjanak a környékbeliek kultúrájából, szokásaiból is. Asztalunknál a pompás ínyencfalatot mostantól ezen települések vezetőivel készítjük el, minden évben más polgármester irányításával. Elsőként Gerendás község irányítja majd a műveletet, emellett bemutatják a település büszkeségeit. A kezdeményezéssel bebizonyítjuk, hogy a csabai kolbász kapocs, amely összehoz és összetart.

A lassan húszéves Kolbászfesztivál mint mindig, most is lehetőséget biztosít rohanó világunkban az egymással való találkozásra, a kötetlen beszélgetésekre, az együttlétre ami manapság nehezen megfizethető.
A csabai kolbász sikere erőt adott szülővárosának, amelynek lakói ma már büszkék önmagukra, városukra, büszkék gasztronómiai értékeikre.

Javaslom, jegyezzük meg Gundel Károly, a magyar konyha első művészének szavait:

„Konyhánk, ételeink, akárcsak a zenénk, a nyelvünk elütnek a nyugati népekéitől, azonban ezzel kapcsolatban megállapíthatjuk azt is, hogy nem a magyarság hátrányára. Mindezt ismerni nemcsak érdekes, hanem hasznos is."

Békéscsaba és vendégszerető polgárai 2015-ben is kitárt karral várják a látogatókat az ország és Kelet-Európa legjelentősebb és legismertebb gasztrókultúrális rendezvényére, a XIX. Csabai Kolbászfesztiválra. Kérem, érezzék magukat olyan jól a Kolbászfesztiválon, amilyen szeretettel ez a város fogadja Önöket!


Vantara Gyula
Békéscsaba és Békés megye 1. számú
választókerületének országgyűlési képviselője


2017.12.14.
131 alkalommal olvasva
2017.12.14.
120 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2018 Vantara Gyula
parse time: 0.028seconds