szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2010.04.06.  
2294 alkalommal olvasva
Regionális nívódíjat kapott Békéscsaba

A Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács 2009 szeptemberében döntött a „Régió Nívódíj” megalapításáról.
A nívódíj célja: a régió mintaértékű projektjeinek megbecsülése, szélesebb körben történő népszerűsítése. A DARFT a nívódíj megalapításával hagyományt kíván teremteni, amely részeként minden évben díjazná a nívódíj szellemiségéhez illeszkedő projekteket.

Díjazási kategóriák:

  • Helyi közösség munkahelyteremtésében kiemelkedő helyi vállalkozás

  • Civil közösségként a régió értékeinek ápolásáért

  • Fejlődő település – az ötletektől a megvalósításig

Békéscsaba Megyei Jogú Város a DARFT által létrehozott Kuratórium javaslata alapján a DARFT 2010. március 17-i döntése értelmében a „Fejlődő település – az ötletektől a megvalósításig” kategóriában regionális nívódíjat kapott. A DARFT a nívódíjjal elismerte Békéscsaba Megyei Jogú Város elmúlt években kifejtett azon erőfeszítéseit a város egészének fejlesztése érdekében, melyek az alábbiakban foglalhatóak össze:

Békéscsaba Megyei Jogú Város 2006-ban megfogalmazott gazdasági programja a hatékonyságot, fenntarthatóságot, felelős vagyongazdálkodást, a város térségi hatását fogalmazta meg alapelvei között. Az elmúlt időszak fejlesztései ezen alapelvek mentén egyrészt a lakosság élhetőbb körülményeinek kialakítását, másrészt pedig a munkahelyteremtést, a befektetőbarát település kialakítását célozták.
Ezen célok megvalósítása érdekében a város többek között saját anyagi forrásaival támogatja a helyi kkv-k munkahelyteremtő beruházásait, integrált ügyfélszolgálati rendszert működtet, 2009-ben pedig különdíjat vehetett át az NFGM és az ITDH által koordinált Befektetőbarát Településekért Programban. A lakosság életkörülményeinek közvetlen javítását szolgálja a hat évre meghirdetett járdafelújítási program, valamint a panelprogramhoz biztosított városi kamattámogatás.
Békéscsaba Megyei Jogú Város az elmúlt időszakban komoly erőfeszítéseket fordított a pályázati úton történő forrásbevonásra. Ennek keretében elindult a 18 mrd Ft összköltségű, csatornázást és szennyvíztisztítást célzó projekt, a multifunkcionális közösségi és kulturális központ létrehozását célzó AGÓRA projekt, valamint Békéscsaba belvárosának két ütemben megvalósuló revitalizációs programja. Előkészítés alatt van az aktív pihenést, sportolást, kikapcsolódást biztosítani hivatott „Kalandpark” projekt. Mindezek mellett több ütemben és több forrás bevonásával kerékpárutak felújítása, a buszpályaudvar fejlesztése, az oktatási intézmények informatikai rendszerének fejlesztése is elindult. A város törekszik az energetikai fejlesztések megvalósítására is. A befektetők vonzását szolgálja az a közel 600 millió Ft-os projekt, amelynek keretében létrejön egy közel 10 ha-os, közúti és iparvágány csatlakozással, közművekkel ellátott ipari terület, rajta egy 3.000 m2-es csarnokkal.

Mindezek a célkitűzések, sikeres projektek jól mutatják Békéscsaba városvezetésének elkötelezettségét, tenni akarását a fejlődés iránt – az „ötletektől a megvalósításig”.

A Regionális Nívódíjat 2010. április 1-jén Békéscsaba Megyei Jogú Város vezetése nevében Opauszki Zoltán kabinetfőnök vette át Szegeden, a Forrás Hotelben rendezett díjátadó ünnepség keretében.

Tisztelettel:

Vantara Gyula


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.05seconds