szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2015.11.09.  
2528 alkalommal olvasva
Átadták a kormányhivatal felújított épületét

Közel 40 éve nem történt komolyabb felújítás a Békés Megyei Kormányhivatal épületében. Erre most egy uniós pályázatnak köszönhetően kerülhetett sor. Az elvégzett munkák eredményeképpen a hivatal fenntartási költségei 34 százalékkal csökkenhetnek, ami több mint 10 millió forintos megtakarítást jelent évente.

Békés megye mintegy 15 százalékkal több energiát használ fel, mint az ország többi része. Ennek felét fűtésre fordítjuk. Vantara Gyula országgyűlési képvisxelő szerint ennek oka az épületeink korszerűtlen hőszigetelése, illetve nyílászáróink sem felelnek meg a 21. századi követelményeknek.

A politikus erről annak apropóján beszélt, hogy átadták a felújított kormányhivatal épületét. Közel 500 millió forintból nyílászárócsere, külső hőszigetelés, korszerű hűtő-fűtő rendszer kiépítése, valamint megújuló energia felhasználás valósult meg. A célra 100%-os forrást biztosító Környezet és Energia Operatív Program a következő hét éves támogatási ciklusban az energiafelhasználás hatékonyságának célkitűzésével egészül ki.

A 2014–2020 közötti időszakban 1100 milliárd forintot meghaladó pályázati forrás nyílik meg a Környezet és Energia Hatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében. Ennek egyik súlyponti eleme az energiahatékonyság, illetve környezethatékonyság – mondta dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár.

Az átadó ünnepségen elhangzott: a jelenlegi beruházás annak a folyamatnak a része, ami a közigazgatás reformján belül hatékonyabb, modernebb, ügyfélközpontúbb és olcsóbb államapparátus kiépítésére törekszik. A következő hónapokban ennek jegyében tíz további ingatlan megújulására is sor kerül.

Gajda Róbert kormánymegbízott elmondta: tudatos ingatlangazdálkodás folyik a kormányhivatal részéről. Ez abban is megmutatkozik, hogy nem egy egyedi projektről van szó. Az elkövetkezendő időszakban ugyanis tíz további ingatlan esetében is szeretnének energiahatékonyságot növelő beruházásokat megvalósítani. Jelenleg ezeknek a felújításoknak a tervezése folyik, amivel december második felére készülnek el, és a KEHOP-os projektkiírások után rögtön tudnak majd pályázni.

A kormánymegbízott hozzátette, a most átadott beruházással nem csak az energiafelhasználás szempontjából tudtak hatékony épületet létrehozni, de a városképet is sikerült javítaniuk.

forrás: csabaimerleg.hu


2018.04.27.
3711 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3503 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3631 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.048seconds