szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2015.11.16.  
2446 alkalommal olvasva
Megújult a csabai mentőállomás

Az Országos Mentőszolgálat a „Sürgősségi Ellátás Fejlesztése-Mentés” elnevezésű projekt keretében az ország 18 megyéjében 22 új mentőállomást épített és további hatvanat – közte a békéscsabait – fejlesztett.

A mentőállomások részleges felújítása során elvégzett munkálatoknak köszönhetően javulnak a mentés szakmai feltételei és csökken a riasztástól számított kiérkezési idő. Ezt szolgálják az új, motorizált garázskapuk, a kimenő és beérkező járművek mozgásának elkülönítése, valamint a korszerű fertőtlenítő berendezések beépítése. Az állomások költséghatékony működését segíti az energiaellátó rendszerek korszerűsítése is.
Az átadón Gyöngyösi Péter kiemelte: úgy indították el a fejlesztési programot, hogy megvizsgálták, melyek azok a területek, térségek, ahol tenni kell a még jobb ellátásért, a megfelelő feltételekért. Az Országos Mentőszolgálat projektigazgatója elmondta, országos szinten mintegy 11 milliárdos programról van szó, ebből Békéscsabán 64 millió forintot használtak fel, amelyből többek között megépült a régóta tervezett fekete-fehér öltöző, és kicserélték a nyílászárókat is.

- Örülök, hogy egy újabb fejlesztés fejeződött be a városban. A mentőállomás fejlesztésének köszönhetően nőtt a város lakóinak biztonságérzete. Ha meglátjuk a mentőautót, akkor az jut eszünkbe, hogy valaki bajban van. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően még gyorsabban érkezhetnek ki a mentők a helyszínre és segíthetnek a rászorulókon – fogalmazott az átadón Szarvas Péter polgármester.

Vantara Gyula országgyűlési képviselő hangsúlyozta: most már a felkészült szakemberek és a megfelelő időben érkező mentőautók mellé egy korszerű mentőállomás is párosul, ami az itt dolgozók munkakörülményeinek javulását is jelenti.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a résztvevők megtekinthették az épületet, amely modern és komfortos környezetet biztosít a békéscsabai mentődolgozóknak, és még biztonságosabb ellátást a térség lakosainak.

forrás: csabaimerleg.hu


2018.04.27.
3701 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3495 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3616 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.064seconds