szöveg kicsinyítéseszöveg nagyítása
Vantara Gyulát megtalálja:
facebook
YouTube
Twitter
2015.11.17.  
2648 alkalommal olvasva
Huszár Róbert emlékverseny

Kondoroson 25 éve tevékenykedik a helyi Kondorosi Kick-box Egyesület. Számos rendezvény, bemutató fűződik a nevükhöz, értékes részét képezik nem csak a város, hanem Békés megye és az ország harcművész életének.

A Huszár Róbert Emlékversenyen, a korábbi években megszokott menetrend szerint, már 9 órától négy küzdőtéren folytak a küzdelmek minden utánpótlás korosztály részvételével. 11 egyesületből 181 nevezés érkezett. A kick-box irányzathoz tartozókon kívül az ITF taekwon-do is képviseltette magát. A megnyitókor Shihan Gregor László VI. dan, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke emlékezett a fiatalon, 14 éve elhunyt kick-boxosra, Huszár Róbertre. Utána Vantara Gyula, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteteket, éreztetve, hogy mennyire értékesnek tekinti a versenyt, és hogy ilyen nagy számban jöttek el a résztvevők hétvégén. A klub munkáját méltatta Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere, aki már a nyári demonstrációs napot is megnyitotta. Gráfik Krisztián, a versenyt a kezdetektől támogató Kondorosi Takarékszövetkezet elnöke további támogatásáról biztosította a helyi kick-box klubot.

A megnyitó beszédek után a klubvezető, Litauszki László II. dan javaslatára, megköszönve a sok éves támogatást tiszteletbeli 6.kyu-t, sport tagsági könyvet, oklevelet és zöld övet kapott Gregor Lászlótól Ribárszki Péter polgármester, valamint Gráfik Krisztiánés Boldis Zsolt, a Kondorosi Takarékszövetkezet vezetői.

A bírói kar bemutatása után négy küzdőtéren, semi-contact, light-contact és kick-light szabályrendszerben kezdődtek a küzdelmek. A megyei szövetség első ízben mint szabályrendszeri versenyt írta ki a megyei versenyt, így nem csoda, ha a bírói karban taekwon-do bírók is tevékenykedtek - egyébként kifogástalanul. Az is örömteli, hogy eben a karban jól teljesítettek Debreczeni Dezső junior válogatott tanítványai, vagyis formálódik egy igényes új megyei bírói gárda. A küzdelmekre, a színvonalra és a hangulatra sem lehetett panasz. Délben egy rövid bemutató után kezdődtek a Magyar Köztársági Kupa küzdelmei. Az idei kupagyőztes a Békéscsabai Lakótelepi SE lett, Debreczeni Dezső vette át a Vantara Gyula országgyűlési képviselő által felajánlott nagy kupát. A versenyt a veteránok jó hangulatú és váratlanul kemény versenye, a kick-box formagyakorlat országos bajnokság és egy meglehetősen kemény goshin-jitsu összecsapás zárta. A Kondorosi Kick-box Egyesület és társ szervezője, az orosházi Contact SE ismét a megszokott magas színvonalon rendezte meg a versenyt, amely keretébe még egy doppinggal kapcsolatos előadás is „belefért”, amit Szűcs Zoltán mester, a Magyar Kick-box Szövetség dopping felelőse tartott.

Mivel a az országos versenyre ismételten kevesen jöttek el,ezért a jövőben megyei és területi jellegben gondolkodnak a szervezők, akik megköszönik azoknak a kluboknak, akik versenyzőikkel ellátogattak Kondorosra.

forrás: behir.hu


2018.04.27.
3698 alkalommal olvasva
2018.04.06.
3491 alkalommal olvasva
2018.03.21.
3615 alkalommal olvasva


Békéscsaba Megyei Jogú Város
legtöbbet olvasott (múlt hónap):
RSS logo feliratkozás az RSS-csatornára feliratkozás
  • Vantara Gyula
    Szent István tér 10. I.emelet 4. ajtó.
    5600 Békéscsaba

    T (+36) 30 / 9454-698
Európai Unió
Kezdőlap Hozzáadás a kedvencekhez Nyomtatás Lap teteje
©2022 Vantara Gyula
parse time: 0.048seconds